Jo mildere og varmere vejret bliver, jo mere frister de lette retter. Derfor er det ideelt at invitere til forårstapas med små fine og lette retter. I galleriet herunder er der seks idéer til dit tapas-bord – små retter, der både pynter og smager af mere.
Se også: Madtærter: 7 lækre opskrifter
Find opskrifterne på de 6 lækre tapasretter i galleriet:
Forårstapas


Grønne blinis med stenbiderrogn. Find opskriften her.


Små stenalderbrød med lakrids. Find opskriften her.
Små stenalderbrød med lakrids. Find opskriften her.


Sildebid serveret på æg
Det skal du bruge:
6 æg
½ dl cremefraiche 38%
1 tsk. karry
8 dråber tabasco
3 marinerede sildefileter
Dild
Sådan gør du:
Kog æggene, så de er hårdkogte, pil og halvér dem....
Sildebid serveret på æg
Det skal du bruge:
- 6 æg
- ½ dl cremefraiche 38%
- 1 tsk. karry
- 8 dråber tabasco
- 3 marinerede sildefileter
- Dild
Sådan gør du:
- Kog æggene, så de er hårdkogte, pil og halvér dem. Fjern blommerne, og bland dem med cremefraiche, karry og tabasco.
- Kom fyldet i en sprøjtepose, og sprøjt det i de halverede æg.
- Del sildefileterne i 12 mindre stykker, og læg et stykke sild på hver. Pynt med dild, og servér.


Dampet spinat med laks i små ramekiner
Det skal du bruge:
600 g spinat
¼ l piskefløde
Salt og peber
200 g varmrøget laks
50 g revet mozarella
Sådan gør du:
Skyl spinaten grundigt, og damp den i en gryde....
Dampet spinat med laks i små ramekiner
Det skal du bruge:
- 600 g spinat
- ¼ l piskefløde
- Salt og peber
- 200 g varmrøget laks
- 50 g revet mozarella
Sådan gør du:
- Skyl spinaten grundigt, og damp den i en gryde. Tilsæt fløde, og lad det koge lidt ind.
- Fordel spinat og fløde i 6-8 små ramekiner, og læg et stykke varmrøget laks over.
- Drys med lidt revet mozarella, og bag retten i ovnen i ca. 5 minutter ved 220°, indtil osten er gratineret.


Minitærter med parmesan og gulerødder. Find opskriften her.
Minitærter med parmesan og gulerødder. Find opskriften her.


Lammefrikadeller med mynte. Find opskriften her.
Lammefrikadeller med mynte. Find opskriften her.