Sunde fuldkornspitabrød
Fuldkornspitabrød
- 25 g gær
- 1 tsk. salt
- 2½ dl lunkent vand
- 2 spsk. olivenolie
- 150 g fuldkornsspeltmel eller fuldkornshvedemel
- Ca. 250 g hvedemel
- 1 tsk. sukker
Pitabrød er ikke bare lækre, men også meget sunde – specielt når du bager dem med fuldkorn. Desuden kan de tåle at komme på bordet massevis af gange, da der er uendelige muligheder for, hvilket fyld du kan komme i. Pitabrød er også geniale til madpakken, så bag hellere en ordentlig portion, mens du er i gang.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Se også: 5 nemme hverdagsretter
Sådan laver du dine fuldkornspitabrød:
- Rør gæren ud i salt, sukker og lunkent vand.
- Tilsæt olivenolie og fuldkornsmel, og rør det godt rundt.
- Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen kan æltes med fingrene. Ælt dejen godt i ca. 5 minutter eller længere tid.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. en times tid.
- Ælt herefter dejen lidt igen, og fordel den i 8 lige store stykker.
- Drys lidt mel på bordet, og tryk stykkerne ud på bordet med fingrene ligesom små minipizzabunde.
- Lad bundene efterhæve tildækket i en halv time.
- Bag pitabrødene i midten af ovnen i 7-8 minutter ved 250° varmluft. De sidste par minutter skal du holde godt øje med dem. Der er nemlig forskel på ovne, så måske skal dine have kortere eller længere tid, afhængigt af din ovn.
Tip! Pitabrødene skal åbnes, mens de stadig er lune. Hvis de ligger og køler helt af inden servering, er der risiko for, at de falder sammen.
Se også: Boligreportage: Stemningsfyldt bornholmerhjem med charme
Flere sunde madidéer?
Opskriften på fuldkornspitabrød er fra bogen Grønskolling af Johanne Mosgaard (Politikens Forlag). I bogen får du en række sunde og spændende opskrifter fra det veganske køkken, så hvis du er én af dem, der ønsker at skære ned på kødet eller andre vegetabilske råvarer, så er denne veganske kogebog et oplagt valg.
Prøv også: 3 nemme salater til madpakken