Svampede boller med græskar

Antal: 
12 stk.
Det skal du bruge: 
40 g græskarkerner
250 g hokkaidogræskar
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk. akaciehonning
1 spsk. salt
75 g speltflager
150 g durummel
375 g hvedemel
Æg til pensling

Har du græskar i haven, så må du endelig ikke lade nogle gå til spilde! Vi har nemlig det bedste forslag til, hvad du kan bruge dem til, og vi er sikre på, at hele familien vil være enige i vores forslag: nemlig lækre, luftige græskarboller! 

Har du helt styr på bagningen? Undgå de 5 værste bagefejl

Sådan laver du græskarboller:

  1. Rist græskarkernerne på en tør pande, til de puffer, og afkøl dem let. Skræl og udkern græskarret, og riv græskarkødet groft. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt honning, salt, speltflager og durummel.
  2. Kom græskarkødet og ¾ af græskarkernerne i, ælt dejen sammen med melet, og lad den hæve tildækket i 1 time.
  3. Form dejen til 12 boller, og lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg, drys med resten af græskarkernerne, og bag bollerne ved 200° i 25 minutter.

Skal du have gæster? Prøv vores bedste æblekage med kanel