Dampede muslinger med fennikel, frisk dild og øl
Der findes mange forskellige arter, der hører til i muslingefamilien.
Alene i de danske farvande lever der over 100 forskellige former for muslinger. Den mest almindelige musling i Danmark er blåmuslingen - som også er den slags, du skal bruge i denne opskrift.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
I de fleste lande verden over bliver der spist muslinger, og sådan har det været i mange år.
Muslinger - en fin spise
I andre lande, især de sydeuropæiske, bliver muslingen ofte serveret. Mens vi i Danmark holder mere igen med at spise muslinger. For mange er muslinger noget, der bliver spist ved finere selskaber, eller hvis der skal gøres lidt ekstra ud af menuen.
Det er dog ikke nødvendigt at gemme muslingerne til særlige tidspunkter, for ikke alene smager muslinger skønt, de er også simple at tilberede.
Her viser Timm Vladimir, hvordan han damper sine muslinger i hvidvin.
Når muslinger bliver dampet, tager de hurtigt smag fra de andre råvarer, de dampes med. Vil du give retten lidt ekstra smag, skal du derfor ikke holde igen med at tilføje krydderurter eller grøntsager i gryden.
I denne opskrift får muslingerne en let bitter smag fra øllen, der bliver suppleret med et twist af lakrids fra fennikel.
Du kan også prøve dampede muslinger med hvidløg og timian.
Opskrift på dampede muslinger med fennikel, frisk dild og øl
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave dampede muslinger med fennikel, frisk dild og øl
- 1,5 kg blåmuslinger
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. smør
- Flagesalt
- Friskkværnet peber
- 1 stor gulerod
- 100 g fennikel
- 4 store tomater
- 1 håndfuld rucola
- 1 bundt persille
- 1 bundt dild
- Revet skal fra appelsin
- ½ l grøntsags bouillon
- 2. dl pilsner
- 1 dl fløde
- Revet muskatnød
Sådan laver du dampede muslinger med fennikel, frisk dild og øl
- Start med at undersøge, om muslingerne er gode. Skyl dem, og hold øje med, om de lukker sig. Hvis ikke de gør, så bank på dem, og lukker de sig stadig ikke, skal de kasseres.
- Rens dem derefter for eventuelt tang, der kan hænge ud af dem.
- Hak løg og hvidløg, og svits dem i smør i en hed gryde.
- Krydr med salt og peber.
- Skær gulerod og fennikel i tynde stave.
- Hak tomaterne groft.
- Rør gulerod, fennikel, rucola og tomater i gryden, og lad det stege et øjeblik.
- Krydr med salt og peber.
- Hak persille og dild groft. Gem lidt dildstængler til pynt.
- Tilsæt revet appelsinskal, grøntsagsbouillon, persille og dild.
- Vend derefter muslingerne i, og lad dem dampe under låg i 5 min.
- Tilsæt øl, og lad muslingerne dampe yderligere 5 min. under låg.
- Tilsæt til sidst fløde, og lad det simre et par min.
- Smag til med muskatnød.
- Pynt med frisk dild.
- Dem, der til slut ikke har åbnet sig, kan ikke spises.