Desserter
Desserter og kager
Bag din chokoladekage i køleskabet
Ikke alle kager skal bages! Her får du en lækker chokoladekage, som ikke skal have nogen som helst varmegrader - blot en tur i køleskabet.
af Af Mai Knauer / Foto: Line Falck
27.06.2016
Nogen mener, at chokoladekager er for tunge i sommervarmen. Vi er helt uenige - for denne chokoladekage er dejlig kold på en varm dag, fordi den ikke er bagt i ovnen, men er blevet fast i køleskabet.
Prøv også: Rabarber cupcakes
Chokoladekage i køleskab
12 personer
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Ingredienser til chokoladekagen:
Kiksebund:
- 260 g Bastogne-kiks
- 75 g smør
- 2 spsk. flydende honning
- en springform, Ø 24 cm
Chokolademousse:
- 500 g mørk chokolade
- 3 spsk. appelsinsaft
- 1⁄3 dl stærk, friskbrygget kaffe
- ½ l piskefløde
Pynt:
- kakaopulver
- evt. friske jordbær
- evt. usprøjtede spiselige blomster
Prøv også: Cheesecake med hindbær
Sådan laver du chokoladekagen:
- Kiksebund: Hak kiksene fint i en foodprocessor. Smelt smør og honning i en gryde ved svag varme, og rør det sammen med kiksene.
- Pres massen sammen i bunden af en springform beklædt med bagepapir.
- Chokolademousse: Smelt chokoladen over vandbad sammen med appelsinsaft og kaffe, og rør, til massen er jævn. Lad den afkøle i 5 minutter.
- Pisk fløden til skum. Rør 1⁄3 af flødeskummet i chokoladen for at gøre den lind. Vend omhyggeligt resten af flødeskummet i chokoladen med let hånd, til de hvide striber forsvinder.
- Fordel chokolademassen oven på kiksebunden, og stil kagen i køleskabet i 1 døgn.
- Servering: Frigør kagen fra siderne med en lang, skarp kniv dyppet i vand. Sigt kakaopulver på toppen, og pynt evt. med jordbær og blomster. Servér kagen kold.