Desserter og kager

Rabarber cupcakes opskrifter

Sæt tænderne i disse lækre rabarber cupcakes med stængler fra haven eller supermarkedet. Vi bringer dig her opskriften fra Mette Blomsterberg!
Opskriften er fra Blomsterbergs søde sager / Foto: Lars Ranek 14.07.2011
Mette Blomsterberg rabarber cupcakes

Havens rabarberhøst er en god anledning til at forsøde familie og venners tilværelse med en lækker kage. De syrlige rabarber får her selskab af finthakkede mandler, men du kan også bruge en rest marcian. Denne mandel- eller marcipansmag står nemlig enormt godt til de syrlige rabarber. Husk, at de tynde fine stængler, der ikke er helt røde, er det bedste.
Synes du disse rabarber cupcakes ser lækre ud, ville du sikkert også kunne lide cupcakes med valnød af Mette Blomsterberg!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mette Blomsterberg rabarber cupcakes

Ca. 10-12 stk.

Det skal du bruge til rabarber cupcakes:

  • ½ god vaniljestang (eksempelvis fra Madagascar eller Polynesien)
  • 200 g sukker
  • 200 g stuetempereret smør
  • 6 stuetempereret æg
  • 150 g hvedemel
  • 30 g fint hakket mandler
  • Smagsneutral olie til at smøre formene med (fx majsolie)

Råsyltede rabarber:

Icing:

  • 200 - 250 g flormelis
  • ½ dl pasteuriserede æggehvider
  • Rabarbersaften fra de råsyltede rabarber

Prøv også: Rødgrød af sommerens bær

Sådan laver du rabarber cupcakes:

  1. Råsyltede rabarber: Skyl rabarberne og snit dem fint. Bland de ordnede rabarberstykker med flormelissen og lad dem trække 1 times tid.
  2. Kagedej: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas med en paletkniv kornene sammen med en anelse af sukkeret på bordet, så kornene skilles ad.
  3. Pisk vanilje, sukker og stuetempereret smør luftig med en håndmikser. Pisk æggene i, et ad gangen.
  4. Passér de råsyltede rabarber gennem en sigte - gem saften til icingen. Drys to spiseskefulde af melet over de drænede rabarberstykker og vend rundt. Kom de melede rabarber og de fint hakkede mandler i dejen. Vend det hele forsigtigt rundt.
  5. Smør 10 - 12 metalmuffinforme jævnt. Læg papirmuffinkapsler i. Fordel dejen i kapslerne, således at de bliver fyldt op til 1 centimeter fra kanten. Bag kagerne i en 185 grader varm ovn i 15-18 minutter, til de giver efter ved et let tryk. Tag dem ud og afkøl dem let.
  6. Icing: Passér flormelissen gennem en sigte. Pisk den sigtede flormelis og æggehviderne luftigt med en håndmikser. Tilsæt til sidst rabarbersaften. Kom icingen i en sprøjtepose med stjernetylle og fordel den på de afkølede rabarber cupcakes. Flamber det øverste af icingen en anelse med en bunsenbrænder, og dine rabarber cupcakes er færdige!

Find flere lækre Mette Blomsterberg-opskrifter her:
Se Mette Blomsterberg lave sin berømte HINDBÆRLAGKAGE
Mette Blomsterberg CITRONSPECIER
Mette Blomsterberg VANILJEKRANSE
Mette Blomsterberg CITRONTÆRTE
Mette Blomsterberg KOKOSTOPPE
Mette Blomsterberg JULEKRANSEKAGE
Mette Blomsterberg KANELTRØFLER
Mette Blomsterberg LEMON CURD TÆRTE
Mette Blomsterberg NAPOLEONSHATTE
Mette Blomsterberg PECANTÆRTE
Mette Blomsterberg PISTACIE-KARAMELLER
Mette Blomsterberg VALNØDDE-CUPCAKES
Mette Blomsterberg NOUGATTOPPE
Mette Blomsterberg FUDGE
Mette Blomsterberg OTHELLOLAGKAGE