
Desserter og kager
Blødende chokoladekage med saltkaramel
Imponer dine gæster med en chokoladekage med en blødende chokoladekage. Den har en flydende midte - her med saltkaramel.
af Marie Melchior / Foto: Jakob Helbig
6.02.2018

Molleux au chocolat er det oprindelige navn på denne chokoladekage med en blødende midte. Molleux betyder blød på fransk, og kagerne skal netop være bløde i midten, så du må endelig ikke gennembage dem. En blødende chokoladekage er en klassiker på dessertkortet, da den smager fremragende, og det er altid spændende at se chokoladen flyde ud, når skeen borer ned i kagen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Blødende chokoladekage - med et tvist af karamel
LÆS OGSÅ: Find ALLE vores opskrifter på chokoladekager her!Opskrift på blødende chokoladekage med saltkaramel
- 2 spsk. smør til formene
- 125 g smør
- 150 g mørk chokolade
- 4 æg
- 75 g sukker
- 50 g mel
- 6 saltede flødekarameller
- 100 g hvid chokolade
- 2 spsk. frysetørrede hindbær
Sådan laver du blødende chokoladekage med saltkaramel
- Tænd ovnen på 200°
- Smelt 2 spsk. smør, og pensl 6 små runde aluminiumsforme eller små cocotter med det.
- Smelt smør og chokolade over vandbad. Pisk imens æg og sukker sammen, til det er skummende.
- Tilsæt mel, og rør rundt.
- Pisk den smeltede smør-chokolade-blanding sammen til en homogen masse.
- Hæld chokoladeblandingen i dejen, og rør den sammen, til den er ensartet.
- Fyld dej i halvdelen af formene, og læg 1 karamel i hver form.
- Hæld resten af dejen i formene.
- Bag kagerne i ovnen i 6 minutter – midten skal være blød − og lad dem afkøle i 5-6 minutter, før du tager dem ud af formene.
- Smelt den hvide chokolade over vandbad, og pynt kagerne med smeltet hvid chokolade frysetørrede hindbær.
TIP! Dejen kan laves i forvejen og fordeles i formene. Opbevar de ubagte kager i køleskabet, indtil de skal bages. Du kan ikke bage kagerne på forhånd, for når kagerne er kolde, forsvinder den bløde midte.
Du kan også prøve disse chokoladekager:


