Sæsonens frugt, fløjlsblød vaniljecreme og knasende makroner. Denne skønne treenighed tiltaler de fleste, og i opskriften har blommetriflien fået lidt kant med en smule sherry.
Vild med blommetrifli? Prøv også blommekage med hasselnødder!
Det skal du bruge til blommetrifli med sherry:
6 personer
- 12 blommer
- 1 dl rørsukker
- 2 spsk. sherry
- 2 bægre pasteuriserede æggeblommer
- ½ vaniljestang
- 50 g sukker
- 3 dl piskefløde
- 6 makroner
Prøv også: Vandbakkelser med blommer
Sådan gør du:
- Halvér blommerne, og fjern stenene. Drys dem med sukker, og bag dem i ovnen ved 180° i 20 minutter.
- Lad blommerne afkøle, og dryp dem med sherry.
- Pisk æggeblommerne skummende med sukker. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og vend dem i æggesnapsen.
- Pisk fløden stiv, og vend æggesnapsen i.
- Læg blommerne i lag med cremen. Knus makronerne, og drys dem på toppen. Servér til et godt glas sherry.
Se også: Brug havens blommer kreativt