Bolig

Blommetrifli med sherry

Trifli er en dessertklassiker, der er nem at variere efter årstidens frugt og bær. I denne opskrift har vi taget sensommerens saftige blommer og lavet en skøn blommetrifli med sherry.
Opskrift og 19.08.2017 foto: Inge Skovdal / skovdalnordic.com.
Blommetrifli med sherry
6 personer

Blommetrifli med sherry

  • 12 blommer
  • 1 dl rørsukker
  • 2 spsk. sherry
  • 2 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • ½ vaniljestang
  • 50 g sukker
  • 3 dl piskefløde
  • 6 makroner

Sæsonens frugt, fløjlsblød vaniljecreme og knasende makroner. Denne skønne treenighed tiltaler de fleste, og i opskriften har blommetriflien fået lidt kant med en smule sherry.

Vild med blommetrifli? Prøv også blommekage med hasselnødder!

Prøv også: Vandbakkelser med blommer

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan laver du blommetrifli med sherry

  1. Halvér blommerne, og fjern stenene. Drys dem med sukker, og bag dem i ovnen ved 180° i 20 minutter.
  2. Lad blommerne afkøle, og dryp dem med sherry.
  3. Pisk æggeblommerne skummende med sukker. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og vend dem i æggesnapsen.
  4. Pisk fløden stiv, og vend æggesnapsen i.
  5. Læg blommerne i lag med cremen. Knus makronerne, og drys dem på toppen. Servér til et godt glas sherry.

Se også: Brug havens blommer kreativt