Desserter og kager

Brownie: En skøn klassisker

Lav en lækker brownie med denne klassiske opskrift. Denne brownie-opskrift er så god, at du nødigt lader dine rester gå til spilde. Brug den i din hjemmelavede is i stedet.
af Maja Vase / Foto: Columbus Leth 16.06.2014

Her får du en lækker opskrift på en klassisk brownie, som også er Chocolat.dk's Maja Ambeck Vases personlige favorit. Spis denne vidunderlige brownie som den er, eller top den med friske bær eller coulis. Og hvis der bliver noget til overs af den lækre brownie, så skær den i små stykker, og bland den i en hjemmelavet is, som Maja Ambeck Vase har gjort på billedet her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Få flere af Maja Vases opskrifter med chokolade på chocolat.dk

Der er altid plads til en brownie på menuen, og du kan nemt servere din yndlings brownie med flødeskum, frugt eller is. En mulighed er også at tilføje en blanding mandler og nødder til din brownie opskrift, som giver den en mere knasig oplevelse.

Læs også: 10 slags chokoladekage!

Det skal du bruge til din brownie:

Klassisk brownie:

(6-8 personer)

90 g smør
90 g mørk chokolade
1 1/2 æg
150 g sukker
40 g mel
35 g kakao
knivspids salt

Læs også: Hjemmelavet is - 10 lækre isdesserter!

Sådan laver du din brownie:

Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad. Pisk æg og sukker sammen, og vend chokoladeblandingen deri. Sigt mel, kakao og salt i dejen.

Hæld dejen i en firkantet form (cirka 18 x 18 cm), og bag kagen i cirka 30 minutter ved 180 grader.