Desserter og kager

"Den store bagedyst": Muffins med kanel og æble

Prøv Annemette Voss fra Den store bagedysts lækre æblemuffins med et strejf af kanel.
af Annemette Voss / Foto: Privat 9.09.2013

Om disse muffins siger Annemette:

"Jeg har valgt at bage muffins med æble og kanel - simpelthen fordi de er mine favoritter. Jeg ELSKER alt med kanel og æble. Så i den kombination nærmer vi os himmerrige, hvis man spørger mig. Disse muffins har en lækker sprød overflade, en dejlig blød midte med saftige stykker af æble; - og så gemmer der sig små lækre kanelbomber i kagerne. Mmmm. De egner sig godt til at bage dagen i forvejen, - så kan man altid lige lune dem inden servering."

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Følg Annemette på Facebook!
Besøg også Annemette Voss' fine blog!

Opskrift på muffins med æbler og kanel

12 stk

Muffindej
1½ dl sukker
½ vanillestang, kornene
125 g smør, blødt
2 æg, stuetempererede
4 dl mel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1½ dl kærnemælk

Kanelfyld
1 dl mel
50 g smør, smeltet
1 dl brun farin
2 spsk kanel
1 æble i tern

Få også Annemettes opskrift på sommertærte med friske bær her

Sådan gør du
Pisk vanillekorn, sukker og smør hvidt og luftigt. Tilsæt dernæst et æg ad gangen mens du stadig pisker. Bland Mel, bagepulver og salt og sigt det ned i dejen. Rør det let sammen, tilsæt kærnemælk og rør til du har en jævn dej. Fyld dejen i muffinsforme. Stop når formene er fyldt halvvejs op til kanten, da der skal være plads til kanelfyld og æbler.

Lav fyldet ved at røre mel, smør, farin og kanel sammen til en tyk masse. Skær æblet i små tern eller både. Fordel fyldet over dine muffins og tryk derefter 3-4 stykker æble ned i hver muffin. Sørg for at både æbler og kanelfyld kommer lidt ned i dejen.

Bag dine muffins ved 180 grader i ca 25-30 min. Lad dem afkøle inden de pyntes med lidt flormelis inden servering.

Læs om hvorfor Annemette er Blomsterberg-fan og find frem til hendes yndlingskage