Desserter og kager

Frugtsalat med mandellåg

Server en frugtsalat, der overrasker! Denne frugtsalat er en nem dessert for to – bagt med frugt og sprødt låg.
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 14.08.2014

Frugtsalat er et forfriskende bud på en lækker dessert, som falder i alles smag. Denne opskrift på frugtsalat med mandellåg kan deles af to, og så smager den fortryllende suppleret med mascarpone rørt op med vaniljesukker. En nem og lækker dessert eller et sødt mellemmåltid, når smagsløgene skal forkæles.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vild med stenalderbrød? Prøv denne opskrift på nøddebrød udne mel!

Lækker frugtsalat

Tid: 15 minutter.
Bagetid: 10-15 minutter.
Antal: 2 portioner.

2 blommer
1 æble
1 frisk figen
75 g smør
1 dl sukker
1 spsk hvedemel
2 spsk piskefløde
75 g mandelflager
2 små ovnfaste skåle (ramakiner)

Prøv også opskriften: Lækre karamelsnitter med chokolade

Sådan laver du bagt frugtsalat:

Tænd ovnen på 200°. Smør 2 ovnfaste skåle med lidt smør. Skyl blommerne, halver dem, og fjern stenene. Skær blommer, æble og figen i bade, og fordel dem i de smurte skåle.

Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Tilsat sukker, og rør rundt. Hæld mel og fløde i gryden, og lad det koge op under omrøring. Drys mandelflagerne i. Fordel blandingen over frugten i skålene. Bag dem i ovnen i 10-15 minutter, til overfladen er flot gylden. Desserterne kan serveres enten kolde eller lune.

Læs også: 7 lækre pasta-opskrifter