Kager

Jordbærkage med pistacienødder

Sommeren skal nydes med bl.a. jordbær. Hvilken bedre måde at gøre det på end en lækker jordbærkage med pistacienødder! Find den lækreste opskrift her.
af Camilla Zarah Lawes. 16.02.2021 Foto: Bjørn Jakobsen.
jordbærkage med pistacienødder
1 personer

Mørdej

  • 100 g koldt smør
  • 50 g flormelis
  • 160 g hvedemel
  • 1 æg
  • 100 g mørk chokolade

Mazarinmasse

  • 175 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 50 g mel

Creme

  • 1 æg
  • 15 g Maizena
  • ½ vaniljestang
  • 2½ dl sødmælk
  • 40 g rørsukker
  • 2 dl piskefløde

Desuden

  • 500 g jordbær
  • 2 spsk. jomfru i det grønne
  • 3 spsk. finthakkede pistacienødder

Jordbærkage med pistacienødder - Sådan gør du

Mørdej:

  1. Smuldr smørret i flormelis og mel.
  2. Saml dejen med æg, pak den ind i husholdningsfilm, og stil den i køleskab i 30 minutter.

Mazarinmasse:

  1. Bland marcipan og sukker, tilsæt smør lidt ad gangen, og rør godt.
  2. Rør æg i 1 ad gangen, og sigt mel i.
  3. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord.
  4. Smør tærteformene, Ø 8 cm eller Ø 22 cm, godt, læg dejen i, og skær kanten til. Fordel mazarinmassen oven på dejen, og bag tærten i ovnen i 25-30 minutter ved 200°.
  5. Tag den ud af formen, og afkøl helt.
  6. Smelt chokoladen, og pensl bunden.

Creme:

  1. Pisk æg og Maizena i en gryde.
  2. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker.
  3. Kog kort op under omrøring.
  4. Når cremen er fast, tages den af blusset. Lad den afkøle.
  5. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i cremen.

Desuden:

Fordel cremen over bunden med halverede jordbær henover, drys med jomfru i det grønne og pistacienødder.