Jordbærkage med pistacienødder

Antal: 
1 stor eller 4 små
Det skal du bruge: 
Mørdej
100 g koldt smør
50 g flormelis
160 g hvedemel
1 æg
100 g mørk chokolade
Mazarinmasse
175 g marcipan
150 g sukker
100 g smør
2 æg
50 g mel
Creme
1 æg
15 g Maizena
½ vaniljestang
2½ dl sødmælk
40 g rørsukker
2 dl piskefløde
Desuden
500 g jordbær
2 spsk. jomfru i det grønne
3 spsk. finthakkede pistacienødder

Sådan gør du

Mørdej:

  1. Smuldr smørret i flormelis og mel.
  2. Saml dejen med æg, pak den ind i husholdningsfilm, og stil den i køleskab i 30 minutter. 

Mazarinmasse:

  1. Bland marcipan og sukker, tilsæt smør lidt ad gangen, og rør godt.
  2. Rør æg i 1 ad gangen, og sigt mel i.
  3. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord.
  4. Smør tærteformene, Ø 8 cm eller Ø 22 cm, godt, læg dejen i, og skær kanten til. Fordel mazarinmassen oven på dejen, og bag tærten i ovnen i 25-30 minutter ved 200°.
  5. Tag den ud af formen, og afkøl helt.
  6. Smelt chokoladen, og pensl bunden. 

Creme:

  1. Pisk æg og Maizena i en gryde.
  2. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker.
  3. Kog kort op under omrøring.
  4. Når cremen er fast, tages den af blusset. Lad den afkøle.
  5. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i cremen. 

Desuden:

Fordel cremen over bunden med halverede jordbær henover, drys med jomfru i det grønne og pistacienødder.