Islagkage på sprød kiksebund

En hjemmelavet islagkage er en rigtig festlig sommerdessert, som dine gæster altid vil sætte pris på.

Vaniljeisen kan du lave i god tid, inden du skal bruge den til din islagkage - hvis du kan holde fingrene fra den!

Prøv også opskriften på hjemmelavet is - gelato.
 

Islagkage med sprød kiksbund og jordbær

6 personer

Islagkage

1 portion vaniljeis (se opskriften her)
200 g jordbær
125 g smør
300 g Digestive-kiks
 

Myntejordbær

300 g jordbær
1 bundt mynte
1 appelsin
1 spsk rørsukker

Islagkage: Lav først en portion vaniljeis. Rengør jordbærrene, og blend dem. Kom dem i vaniljecremen, før du fryser den.

Smelt smørret. Blend Digestive-kiksene fint i en blender. Bland smør og "kiksemel". Mas kikseblandingen ud i bunden af en springform.

Hæld jordbærisen over, og frys din islagkage.

Myntejordbær: Rengør jordbærrene, og skær dem i skiver. Skyl mynten, og hak den fint. Pres appelsinsaft ud over jordbærrene, og kom rørsukker i. Vend jordbærrene et par gange med en ske.

Tag din islagkage ud 30 min. før, du skal servere den, og kom et lag myntejordbær på som pynt. Er der overskud af jordbær, så server dem i en skål ved siden af din islagkage.

Skal der mere end 1 islagkage til? Så prøv denne fantastiske sommerfriske islagkage med appelsinparfait på mazarinbund