Se også
Desserter
Japansk matchais
Det grønne te-pulver matcha har en karakteristisk smag, der egner sig godt i isdesserter og desserter generelt. Her kan du prøve kræfter med en lækker matchais, der kræver få ingredienser og er let at lave.
af Skovdal Nordic
21.01.2021
Foto: Skovdal Nordic.
Matchais
- 1 vaniljestang
- 100 g sukker
- 6 æggeblommer
- 2 dl letmælk
- 3 dl piskefløde
- 1 spsk. matchatepulver
Matcha er i de seneste år blevet mere kendt herhjemme, da det indeholder mange antioxidanter og er rig på vitaminer. Til trods for dette, er det grønne te-pulver godt i både kager og desserter.
Opskriften er til seks personer.
Sådan laver du matchais
- Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud.
- Brug lidt sukker til at skille vaniljekornene fra hinanden.
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig masse. Opvarm mælken i en gryde ved middel varme sammen med den tomme vaniljestang og matchatepulver.
- Pisk fløden i æggemassen.
- Tag vaniljestangen op af den varme mælk, og læg den til side.
- Hæld forsigtigt den varme mælk i æggemassen under omrøring. Kom det hele tilbage i gryden sammen med den tomme vaniljestang. Varm væsken op i ca. 5 minutter, men uden at den koger.
- Rør rundt, så den ikke brænder på.
- Sæt blandingen på køl, og lad den køle helt af inden frysning.
- Tag vaniljestangen fra, og kom blandingen i en ismaskine i ca. 45 minutter.
- Lad isen fryse videre i fryseren.
- Har du ikke en ismaskine, fryser du blandingen i en beholder og rører hver halve time.
- Lav kugler af isen, og servér den med te til.
Se også