Forretter

Stegte wontons med kål og gris

Stegte wontons smager skønt, og er en fantastisk måde at få de lækre asiatiske smage i spil i en himmelsk mundfuld! Disse wontons er med fyld af kål og gris og er lette at lave. Velbekomme!
af Skovdal Nordic 20.01.2021 Foto: Skovdal Nordic.
Stegte wontons med kål og gris

Wontons

  • 3 cm frisk ingefær
  • 150 g hakket svinekød
  • 1 æg
  • 2 cl sherry
  • ½ tsk. peber
  • 1 spsk. sojasauce + til servering
  • 1 spsk. østerssauce
  • 150 g pak choy (eller spidskål)
  • 2 tsk. mørk sesamolie
  • 50 g purløg
  • 36 ark wontondej
  • 4 dl smagsneutral olie

Wontons kaldes også dumplings og er en kinesisk specialitet, der minder lidt om italienske ravioli – dvs. små dejpakker med madfyld. De skal enten dampes eller steges. Fyldet består for det meste af hakket svinekød, men det kan suppleres med f.eks. rejer og/eller erstattes af forskellige slags grøntsager. Som hovedret serveres wontons oftest i en suppe eller med tynde nudler til.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskriften er til seks personer.

Sådan laver du stegte wontons

  1. Skræl og hak ingefæren fint.
  2. Bland ingefæren med hakket svinekød og æg, sherry, peber, soja- og østerssauce.
  3. Snit pak choy fint, hæld kogende vand over, hak den, bland den i kødfarsen, og rør godt sammen.
  4. Når farsen er lind, tilsætter du sesamolie.
  5. Hak purløget, og tilsæt også det.
  6. Lad farsen hvile på køl i ca. 1 time.
  7. Læg 1 tsk. fars på midten af 1 stykke wontondej.
  8. Fugt siderne med vand.
  9. Fold dejen på midten, og fugt igen siderne med vand.
  10. Fold enderne imod hinanden, og pres dem sammen som en ravioli. Gentag med resten.
  11. Varm godt med olie op i en pande.
  12. Placér dine wontons tæt sammen i panden, og steg dem, indtil de er gyldne i bunden.
  13. Tilsæt ½ dl vand, og læg låg på.
  14. Lad dem dampe i ca. 7 minutter.
  15. Lav dem evt. på flere pander ad gangen, så de er færdige på samme tid.
  16. Servér med soja til og gerne en kold øl.