Desserter og kager

Jordbær/solbærsorbet med spearmint

Lækker sorbet - spearminten giver den et esktra sus
af Kille Enna 4.06.2010
Ingredienser:

(0,9-1 liter)
250 g solbær
2 dl vand
200-225 g lyst rørsukker
¼ vaniljestang
20 g spearmintblade
500 g jordbær

Hæld solbær, vand, rørsukker, udskrabede vaniljekorn og vaniljestang i en lille gryde. Bring det hele i kog. Kog et par minutter eller indtil sukkeret er opløst. Hak spearmintbladene groft, hæld dem i gryden og tag straks gryden af varmen. Hæld jordbærrene i og afkøl. Hæld væsken i en blender og blend til den er ensartet. Sigt væsken igennem en finmasket sigte og frys den i en ismaskine.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

TIPS
Prøv at udskifte spearmint med frisk estragon, citronmelisse, basilikum eller fennikeltoppe. Juster mængden alt efter hvor kraftig smag urten har.

Andre opskrifter på is:

Kakaosorbet med hyldeblomst

Hindbær/citronis med rosmarin

Jordbær/rababersorbet med lavendel

Olivenolieis
Kokosis med eksotiske frugter
Mangoparfait