Desserter og kager
Desserter og kager
JULEOPSKRIFT | Vaniljekranse
Her får du opskriften på en klassisk og uundværlig julesmåkage i den søde juletid - nemlig lækre og sprøde vaniljekranse.
af Cookie
30.11.2015
Vaniljekranse med pinjekerner
Bagetid: 10 minutter.
Antal: ca. 40 stk.
De bløde, cremede pinjekerner giver smag og struktur til vaniljekransene. Stil dem på kaffebordet juleaften, så bliver det med garanti ”aften med gevalt.”
Prøv også Mette Blomsterbergs opskrift på vaniljekranse her!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Ingredienser:
- 1 vaniljestang
- 125 g sukker
- 200 g hvedemel
- 50 g mandelmel
- 75 g pinjekerner
- 200 g smør
- 1 æg
- en sprøjtepose med stjernetylle
LÆS OGSÅ: Julens lækreste kager og konfekt
Fremgangsmåde:
Skær vaniljestangen i mindre stykker, og blend dem med sukker i en minihakker.
Bland hvedemel og mandelmel i en skål.
Smuldr smørret i melblandingen, tilsæt vaniljesukkeret og de hakkede pinjekerner, og saml dejen med ægget.
Tænd ovnen på 200°.
Fyld dejen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt små kranse ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag vaniljekransene i ovnen i 6-8 minutter, til de er let gyldne.
Få flere lækre opskrifter og bagetips i det splinternye konfekt- og kagemagasin Cookie, som du får med helt gratis, når du køber FEMINA denne uge.