Desserter og kager

Kage med nougatmousse

Kage skal være kunst, siger konditor Nikolas Strangas, der netop har åbnet sit eget konditori. Få her hans opskrift på en skøn nougatkage.
af Nikolaos Strangas, Foto: Hanne Gabel Christensen 27.10.2011

Nikolaos Strangas er en rigtig stjernekonditor, der vil lave en kage revolution. Han har stået for dessertkøkkenet på Michelin restauranten Era Ora og har netop åbnet sig et konditori i København, hvor der kun er plads til kager af den bedste kvalitet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Smag også Nikolaos Strangas lækre trøfler

Ingredienser til kage med nougatmousse
(ca. 10 personer)
Nougatmousse:
8 blade husblas
2½ dl mælk
375 g nougat
½ liter fløde

Nougat med nødder:
200 g nougat
200 g nødder efter eget valg

Smag nogle af vores lækre sommerdesserter

Sådan laver du kage med nougatmousse:
Lagkagebund:
Nikolaos' egen kagebund indeholder ingredienser, som ikke kan købes i handlen, så han anbefaler en færdig lagkagebund. Eller bag den selv efter egen opskrift.

- Opblød husblas i rigeligt koldt vand. Kog mælken op og tilsæt den opblødte husblas, mens mælken er varm. Kom nougaten i en skål og hæld ca. 1/3 af den varme væske over. Pisk, til blandingen er glat, skinnende og elastisk. Tilsæt resten af mælken, mens der piskes til konsistensen er den samme.

- Pisk fløden let (yoghurtkonsistens).

- Når blandingen er nået ned på 35-45°, tilsæt den letpiskede fløde. Hæld blandingen i en silikoneform på ca. 15 x 30 cm og frys, til moussen er fast og kan tages ud af formen.

Nougat med nødder:
Smelt nougaten og bland den med grofthakkede nødder. Læg et lag nødde/nougatcreme på lagkagebunden, derefter et lag nougatmousse og pynt med chokoladestrimler, hakkede chokoladestykker eller chokoladekugler.