Opskrifter

Perfekt andesauce

Når der juleaften skal and på bordet, skal der selvfølgelig være en andesauce der passer. Få en opskrift på perfekt andesauce her, både med og uden portvin.
af Skovdalnordic.com og Marie Melchior 25.11.2020 Foto: Skovdalnordic.com og Marie Melchior
Opskrift på perfekt andesauce

Andesauce

  • Indmad og hals fra anden
  • 25 g smør
  • ½ porre
  • 1 gulerod
  • 4 stilke frisk timian
  • 1 l kraftig andefond
  • 2½ dl stegesky fra anden
  • 1 spsk. ribsgelé
  • 2 spsk. mørk saucejævner
  • ½ tsk. madkulør

Der er mange måder at gå til opgaven, når den perfekte andesauce skal tilberedes. Den kan laves med og uden fond — mange holder af at gå den lange vej, og koge sin egen fond af indmad, hals og vingeled imens andre holder af den hurtige version af andesaucen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi har fundet to opskrifter, som vi mener er fantastisk gode, den første her er den gode, klassiske og efter den får du en anden version, en andesauce med portvin.

Opskrift på andesauce til juleaften

Sådan gør du:

  1. Steg indmad og hals fra anden i smør i en gryde i ca. 5 minutter.
  2. Skyl porren, og fjern top og bund. Skær porren i mindre stykker.
  3. Skyl og skræl guleroden, og skær den i mindre stykker.
  4. Skyl timian.
  5. Rør timian, porrer og gulerod i gryden, og lad blandingen simre i 10 minutter.
  6. Tilsæt fond, og lad det simre i 20 minutter.
  7. Sigt saucen gennem en sigte.
  8. Kog saucen op, og skum den for fedt.
  9. Tilsæt stegesky og ribsgelé, og rør rundt i saucen.
  10. Jævn saucen med lidt saucejævner.
  11. Tilsæt madkulør lige inden servering.

Tip: Det er vigtigt ikke at få andefedt med i saucen, for så bliver den let for fed.

Tip: Skal saucen være mørkere kan du bruge sovsekulør som det passer.

Andesauce med portvin

Her får du en version af den klassiske andesauce med portvin.

Lav en version af andesaucen med portvin.

Det skal du bruge:

  • 1 pastinak
  • 1 persillerod
  • 1 gulerod
  • Indmad fra anden (kråse, hjerte, lever)
  • 25 g smør
  • 1 lille bundt timian
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl portvin
  • 2 spsk balsamico
  • 1½ dl æblecidereddike
  • 5 dl vand
  • 5 spsk andefedt (fra foliebakken)
  • 2 spsk majstivelse
  • 4 spsk vand
  • Salt og peber
  1. Klargør rodfrugter, og skær dem i grove stykker. Brun indmaden i smør i en gryde i 4-5 minutter sammen med timian, rosmarin og hvidløg.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Tilsæt rodfrugterne, og svits i 3-4 minutter. Hæld portvin, balsamico og æblecidereddike ved, og lad koge ind til ca. halvdelen.
  4. Hæld 5 dl vand i gryden, og skru ned for varmen. Lad saucen koge ind til under det halve.
  5. Hæld andefedt i gryden, og lad saucen simre yderligere 30 minutter.
  6. Si saucen, og lad den koge yderligere ind.
  7. Rør majstivelse og vand sammen i en skål, og hæld det i saucen i en tynd stråle, mens du rører.
  8. Smag til med salt og peber.