Desserter og kager

Mandelkager - croquants fra Provence

I Frankrig er jul naturligvis også lig med knas og søde sager. Ofte indgår nødder, tørret frugt og nougat det provencialske julebag. Prøv disse italiensk-inspirerede mandelkager til et dejligt glas gløgg.
af Lars Boesgaard Foto: Lars Boesgaard 19.10.2012

Ingredienser
250 g mel
100 g sukker
½ tsk bagepulver
1 knivspids salt
2 store æg
150 g mandler
1 æg til pensling

Fremgangsmåde
Bland alle ingredienser sammen undtagen ægget til at pensle med. Mandlerne skal i til sidst. Del dejen i fire portioner, og rul dem ud til 4 lange pølser. Pisk ægget sammen, og tænd ovnen på 180°. Læg dejstængerne på en bageplade, og pensl med sammenpisket æg.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Bag kagerne i 15-20 minutter. Tag kagerne ud, og skær dem i 2-3 cm brede stykker på skrå, mens de er varme. Sæt kagerne i ovnen igen i ca. 5 min. til de er sprøde.

SE OGSÅ: Råvareguide om mandler

Se flere lækre opskrifter på julebag i galleriet nedenfor