Desserter og kager

Medaljer med jordbær

Til hverdag og fest - medaljer er bare... mums!
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 12.05.2009

Bagerens medaljer med sød flødeskum og fin glasur er det af de der barndomsminder, der altid vækker glæde - og en utroligt påtrængende lækkersult.

Men har du egentlig prøvet at lave medaljer selv? Det er faktisk ikke så svært. Her får du en lækker opskrift på skønne medaljer med jordbær.

Medaljer med jordbær

Ca. 10 medaljer

Det skal du bruge
Mørdej:
200 g smør
150 g florsukker
1 nip salt
350 g hvedemel
1 æg
Creme:
2½ dl piskefløde
1 vaniljestang
2 dl mascarpone
3 spsk florsukker
500 g jordbær
3 spsk koldt vand
Glasur:
2 dl florsukker
1 spsk kogende vand

Står du lige og mangler en god opskrift på jordbærtærte med chokolade? Her er den!

Sådan gør du
Mørdej: Ælt smør, florsukker og salt sammen. Herefter røres melet og ægget i. Dejen er nu en grov rasp. Saml dejen med koldt vand. Når dejen er samlet til en klump, stilles den på køl i mindst en time.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og udstik 20 medaljer. Læg medaljer på bagepapir på en bageplade.

Bag dine medaljer i 5-6 min. ved 200°. Afkøl de færdigbagte medaljer på en bagerist. Opbevar dem i en kagedåse, hvis de først skal bruges næste dag.

Creme: Pisk fløden til skum. Skrab kornene ud af vanilje-stangen. Pisk mascarpone, florsukker og vaniljekorn i flødeskummet indtil cremen er ensartet.

Skyl jordbærrene og fjern stilken. Gem 3-5 jordbær til at pynte med. Skær resten i små terninger.

Fordel det meste af cremen på hver af de 10 bunde. Læg jordbærstykkerne på. Læg en spiseske creme på den anden bund før den lægges over bunden med creme og jordbær. Cremen på den øverste bund holder dine medaljer sammen.

Glasur: Rør florsukker og vand sammen til glasur. Smør dine hjemmelavede medaljer med glasur og pynt med en jordbærbåd.

Prøv også denne opskrift på de søde medaljer med lækker rabarbercreme

Se FORSLAG TIL MENU

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.