Menuer

Grand Prix menu - med medaljer

Denne delikate maj-menu giver medaljer til alle. Få vinforslag og arbejdsplan
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 13.05.2009

Kom maj du søde milde:

Nu bugner det med spiselige skud overalt, og vi har plukket brændenælder til suppe. Hovedretten er sprængt unghane, og desserten tager forskud på jordbærrene og giver en klassisk medalje et sommerfriskt pift.

VINFORSLAG

FORRET: Et glas sval fino Sherry.

HOVEDRET: Fyldig hvidvin, gerne en Chardonnay.

DESSERT: Kold, mousserende, let sødlig Moscato d'Asti fra Piemonte, Italien.

ARBEJDSPLAN

DAGEN FØR
• Læg unghane i lage
• Pluk brændenælder, vask og læg på køl
• Bag medaljebunde

TRE TIMER FØR
• Kog brændenældesuppe
• Kog og anret æg
• Rør peberrodscreme
• Skrub nye kartofler
• Snit spidskål
• Hak persille og riv citronskal
• Færdiggør medaljerne

KORT FØR OG UNDER MIDDAGEN
• Kog unghane
• Kog kartofler
• Tilbered spidskål