Desserter og kager

Ny kagedille indtager Danmark

Cupcaken, der har gået sin sejrsgang det seneste årti, har fået en hård konkurrent.
af Lisbeth Madsen, Foto: Kagekompagniet.dk 27.05.2011

Små kager på pind giver de populære cupcakes baghjul , når der skal serveres kage til barnedåb, bryllup og børnefødselsdage. De små runde kager kaldes pop cakes og minder lidt om romkugler på en pind og stammer fra USA.

- Pop cakes er allerede blevet rigtigt populært herhjemme, efter at bogen "Pop cakes - 25 opskrifter på små lækre kager på en pind" blev lanceret 10. maj. Cupcakes er stadig hotte, og vi sælger stadig masser af udstyr til at lave dem. Men nu er pop cakes altså også kommet på folks læber. En af grundene til, at de er så populære, tror jeg, er, at børnene kan være med til at trille kuglerne og dyppe dem. Kagerne egner sig også både til bryllupper og børnefødselsdage, og så er de i mere mundrette bidder end cupcakes, der især kan være for store for børn, siger Evy Mathiesen. Hun er medejer af Kagekompagniet i Rungsted.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mere om popcakes

Du kan købe udstyr, bagebog og melde dig til kursus i at lave pop cakes på Kagekompagniets hjemmeside

Flere danske bloggere har kastet sig over pop cakes:
Dahl.denlukkede

Trine tusind ting

Der er også inspiration at hente til pop cakes på amerikanske hjemmesider:
Bakerella

I love pop cakes

Gør det selv
Kagerne er lette og sjove at lave, så folk kan selv kaste sig ud i det, fortæller Evy Mathiesen.

- Det er noget folk selv laver, og de er ikke bange for at gå i gang. De ser jo også festlige ud, når de sidder der på en pind og præsenterer sig godt, hvis man sætter dem i fx en tepotte med en oasis, siger Evy Mathiesen og fortæller, hvordan du kommer i gang:

- De er ikke spor besværlige at lave. Overordnet handler det om at lave en bradepandekage, som skal smuldres og røres sammen med smør/ostecreme, som vi også kender fra cupcakes. Derefter triller man til kugler, dypper i fx chokolade og pynter. Vi holder kurser i det, og det første kursus er allerede fuldt booket, siger hun.

Se også opskrifter på sommerdesserter