Desserter og kager

Overdådige kager fra en chokoladedronning

Mad & Bolig har besøgt butikken, hvor de engelske kendisser får lavet deres festkager.
af Line Hvid 2.04.2012

Det er ikke et helt almindeligt butiksvindue, der pryder butikken Choccywoccydoodah, som ligger i en af de hyggelige, bakkede gader i den engelske ferieby Brighton. Folk stimler sammen for at få et billede af den flotte store kage i vinduet, hvor en meget barmfager kvinde holder et lille lam i armene. En nærmest provokerende overdådighed og dekadence larmer ud gennem det farverige butiksvindue.
- Det er en moderne fortolkning af børnesangen "Mary had a little lamb", fortæller Christine, der ejer butikken, og som er hovedpersonen i den tv-serie, som er blevet et stort hit i både England og på den danske kanal TLC. Første sæson var så populær, at der nu ruller en sæson mere over skærmen fra den 6. april.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

· 2. sæson af "Chokolade på 1. klasse" bliver sendt hver fredag fra den 6. april kl. 20.30 på kanalen TLC

· Butikken Choccywoccydoodah ligger i Brighton, og der er netop åbnet endnu en butik i London tæt ved Carnaby Street

· Kagerne i butikken koster op mod 15.000 kr.

- Vil du vinde en tur til Brighton, hvor du besøger Choccywoccydoodah-butikken?
Deltag her!

Jeg er taget til Brighton for at se kagerne og møde personerne, som jeg ellers kun har set på tv. Christine tager straks imod mig og begynder med det samme at fortælle om de mange store kager, som står som sild i en tønde i den lille butik. De fleste af kagerne har den samme grundform med 5-6 kager, der er stablet oven på hinanden i mindre og mindre versioner. Men hver kage fortæller sin helt egen historie igennem pyntningen. Det er helt overvældende og stå iblandt alt det fondant og blomster, dyr og mennesker formet i marcipan. Det er umuligt at dvæle ved en kage, for i øjenkrogen kan man se et andet farverigt kunstværk. Men heldigvis guider Christine mig igennem de forskellige kager og fortæller samtidig om successen bag det spændende foretagende.
- Jeg har egentlig altid haft en drøm om at blive arkitekt, fortæller Christine. - Men for tretten år siden åbnede vi butikken her, der gennem årene er blevet mere og mere populær. Det er lidt et tilfælde, at det er kager, jeg beskæftiger mig med.

Med sit røde, krusede hår og det store smil på læben virker Christine som den excentriske kunstnertype, som man også møder i tv-programmet. Hun fortæller om sig selv, at hun godt kunne tænke sig at være Gaudi, Jean Paul Gautier, Steve McQueen eller John Galliano, selvom den sidstnævnte ikke længere er comme-il-faut at synes om. Men det er Christine helt tydeligt ligeglad med. Kagernes stil er overdreven og dekadent og lægger sig bestemt op af netop de ovenståendes designeres stil. Der er knald på farverne, og der kan ikke blive læsset nok på de op til en meter høje kager.

Én ting har jeg i hvert fald lært af mit besøg i den flotte butik i Brighton, og det er, at denne butik KAN virkelig ikke hedde andet en Choccywoccydoodah. Det navn, der før lød lidt mærkeligt og fjollet, har pludselig fået sin helt rette betydning. Har du ikke mulighed for at besøge butikken i Brighton, så tænd for kanalen TLC på fredag den 6. april kl. 20.30, når anden sæson af "Chokolade på 1. klasse" har premiere.

Se min lille fotoreportage fra min tur til Brighton med billeder af mange af de smukke kager i galleriet nedenfor.

Se et klip fra programmet, hvor Boy George skal have lavet en fødselsdagskage