Desserter og kager

Pære-mandeltærte

Desserttærten her er bagt helt sprød, fyldt med friske pærer og toppet med smeltet abrikosmarmelade. Server evt. pære-mandeltærten sammen med fromage frais.
af Maria Melchior, Foto: Betina Hastoft 9.09.2011

Pære-mandeltærte
(6 personer)
250 g mel
1 nip salt
100 g florsukker
150 g smør
1 æggeblomme
1 spsk koldt vand
Fyld:
100 g blødt smør
100 g rørsukker
3 æg
25 g mel
150 g mandelmel
4-5 pærer
4 spsk abrikosmarmelade
50 g mandelflager evt. lidt florsukker

- Blend mel, salt, florsukker og smør i en foodprocessor, til det er som rasp. Tilsæt æggeblomme og koldt vand. Blend, til dejen lige samler sig, og form dejen til en kugle med hænderne. (Den skal ikke æltes, bare lige samles, så undgår man, at tærtebunden bliver gummiagtig efter bagning). Pak dejen i film og lad den hvile en halv time på køl.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Rul dejen ud på et melstrøget bord. Læg dejen i en tærteform, 20 cm i diameter, og prik bunden med en gaffel. Sæt alufolie fast rundt langs kanten af tærten. Så falder siderne ikke ned, når bunden forbages. Forbag tærtebunden i 10 minutter på 180°. Afkøl bunden på en bagerist og fjern alufolie.

Fyld:
- Pisk smør, sukker og æg sammen til en cremet konsistens. Tilsæt mel og mandelmel og pisk sammen. Dæk tærtebunden med fyldet. Skær pærer i både og fordel dem over tærten. Smelt abrikosmarmelade i en lille kasserolle. Pensl overfladen af kagen med den smeltede abrikosmarmelade og drys med mandelflager.

- Bag kagen i 20 minutter ved 175°, til fyldet er fast og kagen gylden. Afkøl tærten, drys evt. lidt florsukker over og server.

Se flere opskrifter på tærter her