Desserter og kager

Panna cotta med Campari-gelé og guldstøv

Prøv denne opskrift på vanilje-panna cotta med Campari-gelé og guldstøv, der vil forbløffe dit middagselskab. Få hele opskriften herunder!
Tekst og foto af Julie Polar de Greeve 4.06.2020
Dessert opskrift: Panna cotta med Campari-gelé og guldstøv

Her er en simpel vanilje-panna cotta blevet ekstra grisk med både Campari-gelé og guldstøv. Desserten er perfekt til dit middagselskab og den vil med garanti imponere dig og dine gæster. Få hele opskriften på den gyldne desserten herunder.

SE OGSÅ: Jordbærmousse med peber

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Panna cotta med Campari-gelé og guldstøv

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave panna cotta med Campari-gelé og guldstøv

Panna cotta:

  • 4 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl piskefløde
  • 55 g flormelis

Campari-gelé:

  • 4 blade husblas
  • 6 appelsiner
  • 6 spsk. Campari
  • 15 g bagesukker

Pynt:

  • 4 tsk. spiseligt guldstøv

Sådan laver du panna cotta med Campari-gelé og guldstøv

Panna cotta:

  1. Udblød husblassen i vand i 10 minutter.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  3. Bland den tomme vaniljestang, vaniljekorn, fløde og flormelis i en gryde, og varm forsigtigt op til lige under kogepunktet.
  4. Tag gryden af varmen, og tag vaniljestangen op.
  5. Knug husblassen fri for vand, og rør den i den varme flødeblanding, indtil den er opløst.
  6. Hæld panna cotta-blandingen i små forme, skåle eller glas, og sæt dem i køleskabet i 2 timer, eller indtil massen er helt fast.

Campari-gelé:

  1. Udblød husblassen i vand i 10 minutter.
  2. Pres saften af appelsinerne, og hæld den i en gryde sammen med Campari og sukker.
  3. Varm op til lige under kogepunktet, og rør rundt, indtil sukkeret er opløst.
  4. Knug husblassen fri for vand, og rør den i den varme appelsinsaftsblanding, indtil den er opløst.
  5. Sæt blandingen i køleskabet, og lad den afkøle, men ikke stivne.
  6. Hæld geléblandingen over de kolde panna cottaer, og lad det afkøle i køleskabet i mindst 1 time, eller til geléen er blevet stiv.

Servering:

  1. Drys lidt guldstøv over desserten ved servering.

Lyst til mere?

Imponér dit middagselskab og servér denne lækre dessert med minipavlova, matcha-chokolade, stikkelsbærkompot og flødeskum. Få hele opskriften her!

Dessert opskrift til middagsselskabet