Desserter
Desserter og kager
Panna cotta med Campari-gelé og guldstøv
Prøv denne opskrift på vanilje-panna cotta med Campari-gelé og guldstøv, der vil forbløffe dit middagselskab. Få hele opskriften herunder!
Tekst og foto af Julie Polar de Greeve
4.06.2020
Her er en simpel vanilje-panna cotta blevet ekstra grisk med både Campari-gelé og guldstøv. Desserten er perfekt til dit middagselskab og den vil med garanti imponere dig og dine gæster. Få hele opskriften på den gyldne desserten herunder.
SE OGSÅ: Jordbærmousse med peber
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Panna cotta med Campari-gelé og guldstøv
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave panna cotta med Campari-gelé og guldstøv
Panna cotta:
- 4 blade husblas
- 1 vaniljestang
- 5 dl piskefløde
- 55 g flormelis
Campari-gelé:
- 4 blade husblas
- 6 appelsiner
- 6 spsk. Campari
- 15 g bagesukker
Pynt:
- 4 tsk. spiseligt guldstøv
Sådan laver du panna cotta med Campari-gelé og guldstøv
Panna cotta:
- Udblød husblassen i vand i 10 minutter.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Bland den tomme vaniljestang, vaniljekorn, fløde og flormelis i en gryde, og varm forsigtigt op til lige under kogepunktet.
- Tag gryden af varmen, og tag vaniljestangen op.
- Knug husblassen fri for vand, og rør den i den varme flødeblanding, indtil den er opløst.
- Hæld panna cotta-blandingen i små forme, skåle eller glas, og sæt dem i køleskabet i 2 timer, eller indtil massen er helt fast.
Campari-gelé:
- Udblød husblassen i vand i 10 minutter.
- Pres saften af appelsinerne, og hæld den i en gryde sammen med Campari og sukker.
- Varm op til lige under kogepunktet, og rør rundt, indtil sukkeret er opløst.
- Knug husblassen fri for vand, og rør den i den varme appelsinsaftsblanding, indtil den er opløst.
- Sæt blandingen i køleskabet, og lad den afkøle, men ikke stivne.
- Hæld geléblandingen over de kolde panna cottaer, og lad det afkøle i køleskabet i mindst 1 time, eller til geléen er blevet stiv.
Servering:
- Drys lidt guldstøv over desserten ved servering.
Lyst til mere?
Imponér dit middagselskab og servér denne lækre dessert med minipavlova, matcha-chokolade, stikkelsbærkompot og flødeskum. Få hele opskriften her!