Desserter og kager

Rabarberkompot med vaniljecreme og sprød makron

Rabarber - det bliver ikke mere nordisk og sommerligt, så tag forskud på den dejlige sommer med en let og lækker rabarberkompot
af Anita Klemensen 30.05.2010

Rabarberkompot med vaniljecreme og sprød makron

Rabarberkompot:
1 kg rabarber
½ vaniljestang
500 g sukker
200 g cider

Vaniljecreme:
1 dl piskefløde 38 %
40 g sukker
½ stang god vanilje (kornene)
200 g fromage frais
citronsaft

Makron:
50 g mandelmel
50 g sukker
40 g pasteuriseret æggehvide
20 g flormelis

Pynt:
evt. kakaobønner eller hakket chokolade

Vask rabarberne og skær dem i små stykker. Kog rabarber, sukker, vanilje og cider op i en gryde og lad det simre, til rabarberne er møre. Si lagen fra. Smag kompotten til og afkøl. Kog fløden op med sukker og vaniljekorn. Pisk fromage fraisen luftig og vend derefter flødemassen i. Smag til med citronsaft. Rør mandelmel og sukker sammen. Pisk æggehvide og flormelis sammen. Vend de to masser sammen. Smør massen tyndt ud på bagepapir på en bageplade og bag det gyldent og sprødt ved 150°.

Anret cremen på 4 tallerkener, kom kompotten på og smuldr den sprøde makron på toppen. Pynt evt. med kakaobønner eller hakket chokolade.


Prøv også:

Hjertemuslinger
med persille,
mandel og citron
Lilli Thomsens
gulerodskage
Kartoffel og let-
røget bacon