Desserter og kager

Sådan kvalitetstjekker du din chokolade

Brug alle sanser, når du smager chokolade: Se, duft, lyt, bid og smag
af Dorthe Plechinger / Foto: Vanna Envall. 28.10.2009

Brug alle sanser, når du smager chokolade: Se, duft, lyt, bid og smag. Så kan du finde ud af, om du har med virkelig kvalitetschokolade at gøre, eller om det er den billige fra Netto.

SE
Overfladen skal være blank, glat og hård. Er chokoladen hvidmeleret og blød, har den været opbevaret for varmt. Er den grå, har den været opbevaret for koldt, og sukkeret er krystalliseret til en hård overflade.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

DUFT
Duften skal være dyb og intens, og kan enten være som blomst, frugt, bær, krydderi, eller animalsk og ristet.

LYT
Kvalitetschokolade afgiver et karakteristisk knæk.

BID
Chokoladen skal føles blød at bide i, men med modstand svarende til det knæk, chokoladen gav før. Den må ikke smelte øjeblikkeligt på tungen, men skal bides over og tygges.

SMAG
Læg chokoladen på tungen og pres den op mod ganen. Lad kropstemperaturen smelte den og pust luft ud gennem næsen.

Læs om Valrhonas chefsmager Vanessa Lemoine

Læs mere om chokolades mange navne her