Desserter og kager

Sådan samler du en ricottakage

Server en flot ricottakage til dit næste kaffeselskab. Se her, hvordan du samler den italienske klassiker!
af Eilen Anthoniussen og Trine Hahnemann / Foto: Lars Ranek 11.09.2014
Sådan samler du en ricottakage

Brændt ricottakage med kirsebærmarmelade er en klassisk kage fra Lazio og dermed også fra Rom. Den er en drøm af en kage, som smager godt i flere dage efter, den er blevet bagt. Dog kan det være en udfordring at samle selve kagen, og derfor har vi lavet et galleri med en vejledning til at montere den berygtede ricottakage.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Italiensk dessert - 10 lækre opskrifter!

Ricottakage består som så mange andre italienske desserter af en frisk bærsauce og ost, og i dette tilfælde er ost og kirsebærsauce pakket ind i en luftig kagedej. Ricottakage er en nem kage at lave, den smager himmelsk, og så holder den sig i op til 4-5 dage. Undgå dog at sætte den i køleskabet, da den bliver blød. Opbevar den i stedet tørt og ved stuetemperatur.

Læs også: Mascarponekage med chokolade!

Følg vejledningen i nedenstående galleri, og server en vaskeægte italiensk klassiker til din næste gæstemiddag.

Læs også: De fem bedste pizzasteder i København!