Desserter og kager

Skildpaddebomber

Her er den klassiske skildpadde opgraderet til en hel dessert, og lur os, om du ikke bliver populær ved at servere de her skildpaddebomber.
af Maja Ambeck Vase / Foto: Columbus Leth 28.10.2016

Forkæl dine gæster - eller dig selv - med skildpaddebomber, der får tænderne til at løbe i vand. De indeholder den karakteristiske skildpadde-romkaramel, som vi kender den fra de klassiske skildpadder, der flyder ud, når man bryder chokoladen med skeen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Hjemmelavede flødeboller med hvid chokolade

Skildpaddebomber

4 bomber

Det skal du bruge til skildpaddebomber

Chokoladebund:

  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 æg

Romkaramel:

  • 1 dl piskefløde
  • 100 g sukker
  • 20 g smør
  • 1 knivspids
  • Salt
  • rom

Hvid glasur:

  • 100 g flormelis
  • 2-3 spsk. vand

Chokoladeskal:

  • 50 g mørk chokolade

Vild med karamel? Find mange flere opskrifter med karamel her

Sådan laver du skildpaddebomber:

  1. Chokoladebund: Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, og rør sukker i. Pisk æggene let sammen, og rør dem i. Fordel dejen i en firkantet form (18 x 18 cm), og bag bunden i ca. 15 minutter ved 175°. Lad den køle af, og sæt den i køleskabet et par timer.
  2. Romkaramel: Varm fløde op, og sæt den til side. Smelt sukker til mørk karamel i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, og rør smør i. Rør den varme fløde i lidt ad gangen. Lad karamelsaucen køle lidt af, og smag til med salt og rom. Sæt den i køleskabet indtil servering.
  3. Glasur: Rør flormelis og vand til tyk glasur i en skål.
  4. Chokoladeskal: Smelt chokolade i en skål over vandbad, og pensl et tyndt lag chokolade i fire halvkugler i en silikoneform (7 cm i diameter). Sæt dem i fryseren i 1 time eller mere.
  5. Samling: Tag silikoneformen ud af fryseren. Læg en skefuld glasur og en skefuld romkaramel i hver skal. Stik fire cirkler ud af chokoladebunden (7 cm i diameter), og luk bomberne med dem. Vend bomberne ud af formen, og servér straks. Servér resten af romkaramellen i en skål ved siden af, så folk selv kan hælde ekstra karamel ud over bomben.

Tip!

Alle de forskellige dele kan laves dagen inden, så du blot skal samle skildpadden, når det er desserttid. Har du ikke en halvkugleform, kan du servere de enkelte elementer anrettet på en tallerken.