Desserter og kager

Små Twix-iskager

Tag en tur tilbage til barndommen, da lykken var en chokoladebar. Her får du nemlig den luksus-agtige dessertversion af den populære Twix-bar.
af Maja Ambeck Vase / Foto: Columbus Leth 28.10.2016

Kært barn har mange navne! Da vi var små, hed de Raider, men siden blev de til Twix - indholdet var heldigvis det samme! Kiks og karamel overtrukket med tyk mælkechokolade. Enhver fan af de amerikanske barer vil elske denne dessert, der er inspireret af den klasssiske Twix.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Maja Vases forrygende cookie-tærte

Små Twix-iskager

4 kager

Det skal du bruge til Twix-iskager:

Kiksebund:

  • 100 g Digestive-kiks
  • 50 g smør

Karamel-is:

  • 200 g karamelcreme/dulce de leche
  • ½ dl piskefløde
  • 2½ dl minimælk
  • 1 knivspids salt
  • Chokoladedrizzle:
  • 50 g mælkechokolade

Prøv også: Hjemmelavet nutella-is

Sådan laver du Twix-iskager:

  1. Kiksebund: Blend kiks til krummer, og smelt smørret. Rør kiksekrummer og smeltet smør sammen i en skål.
  2. Fordel massen i en lille form (20 x 10 cm), og tryk den godt sammen med fingrene. Sæt bunden i fryseren, mens du laver isen.
  3. Karamel-is: Varm karamelcreme/dulce de leche og fløde langsomt op i en gryde. Rør rundt, indtil karamelcremen er smeltet.
  4. Tag gryden af varmen, og tilsæt mælk og salt. Køl ismassen ned, og kør den på ismaskine. Fordel den færdigkørte is oven på kiksebunden, og sæt den i fryseren natten over.
  5. Mælkechokolade-drizzle: Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og fyld den i en frysepose med et lillebitte hul i det ene hjørne. Skær kagen ud i fire stykker, og sprøjt chokolade ud over kagerne i et zigzag-mønster. Servér straks.