Desserter

Stegte jordbær med brændt marengs og jordbærsorbet

Jordbærsæsonen er lige om hjørnet, så mæsk dig i de søde røde bær! Denne opskrift på stegte jordbær med brændt marengs og jordbærsorbet er perfekt til sommervejret!
af Mikkel Karstad 10.06.2020
isdessert
4 personer

Jordbærsorbet

  • 500 g friske jordbær (frosne kan også bruges)
  • ½ vaniljestang
  • 1 l vand
  • 200 g rørsukker
  • 10 hele sorte peberkorn
  • 2 usprøjtede citroner

Stegte jordbær og pynt

  • 16 store faste jordbær
  • Lidt geraniumblomster eller andre spiselige blomster

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 80 g flormelis
  • 2-4 saltkorn

SÅDAN LAVER DU STEGTE JORDBÆR MED BRÆNDT MARENGS OG JORDBÆRSORBET

Jordbærsorbet

  1. Skyl jordbærrene så lidt som muligt, og nip de grønne haser af.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  3. Halvér jordbærrene, og kom dem i en gryde sammen med vand, sukker, vaniljekorn og -stang samt peberkorn. Kog det hele op, og lad det koge i 3-4 minutter.
  4. Tag gryden af varmen, og smag til med fintrevet citronskal og citronsaft.
  5. Lad jordbærlagen trække i 20 minutter.
  6. Blend lagen, og sigt den igennem en grovmasket sigte, så der kommer lidt af jordbærkødet med igennem.
  7. Afkøl sorbetlagen helt i køleskabet, hæld den i en ismaskine, og kør den til sorbet. Fyld den færdige sorbet i en plastikboks, og sæt den i fryseren, hvor den kan holde sin cremede konsistens i 3-4 dage.
  8. Hvis sorbeten står længere, begynder den at danne store iskrystaller og blive hård og lidt trist at spise. Skulle det ske, så smelt sorbeten, og frys den på ny i ismaskinen.
  9. Har du ikke en ismaskine, så frys isen i fryseren, og rør løbende under indfrysningen.

Stegte jordbær

  1. Vask og rens jordbærrene, og nip blomsten af.
  2. Skær jordbærrene i halve, så du har en top og en bund.
  3. Varm en pande op, og sæt jordbærrene på en tør pande med skærefladen nedad, og steg dem i 1-2 minutter, så de bliver “brændte” og får en flot karamelliseret overflade.
  4. Tag jordbærrene forsigtigt af panden, og læg dem på en tallerken.

Marengs

  1. Pisk hviderne helt stive med salt, og tilsæt herefter flormelis lidt ad gangen, mens du stadig pisker, indtil du får en stiv og sej marengs.
  2. Fyld marengsen i en sprøjtepose, og klip et lille hul. Sprøjt små toppe på en tallerken, og brænd dem herefter med en lille gasbrænder. Hvis du ikke har en gasbrænder, så giv dem lidt grill i ovnen.
  3. Fordel de stegte jordbær imellem marengstoppene på tallerkenerne, og læg en god kugle jordbærsorbet og lidt blomster på toppen.
  4. Servér med det samme, imens marengsen stadig er lidt lun og isen fast.