Desserter
Desserter
Stegte jordbær med brændt marengs og jordbærsorbet
Jordbærsæsonen er lige om hjørnet, så mæsk dig i de søde røde bær! Denne opskrift på stegte jordbær med brændt marengs og jordbærsorbet er perfekt til sommervejret!
af Mikkel Karstad
10.06.2020
4 personer
Jordbærsorbet
- 500 g friske jordbær (frosne kan også bruges)
- ½ vaniljestang
- 1 l vand
- 200 g rørsukker
- 10 hele sorte peberkorn
- 2 usprøjtede citroner
Stegte jordbær og pynt
- 16 store faste jordbær
- Lidt geraniumblomster eller andre spiselige blomster
Marengs
- 2 æggehvider
- 80 g flormelis
- 2-4 saltkorn
SÅDAN LAVER DU STEGTE JORDBÆR MED BRÆNDT MARENGS OG JORDBÆRSORBET
Jordbærsorbet
- Skyl jordbærrene så lidt som muligt, og nip de grønne haser af.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Halvér jordbærrene, og kom dem i en gryde sammen med vand, sukker, vaniljekorn og -stang samt peberkorn. Kog det hele op, og lad det koge i 3-4 minutter.
- Tag gryden af varmen, og smag til med fintrevet citronskal og citronsaft.
- Lad jordbærlagen trække i 20 minutter.
- Blend lagen, og sigt den igennem en grovmasket sigte, så der kommer lidt af jordbærkødet med igennem.
- Afkøl sorbetlagen helt i køleskabet, hæld den i en ismaskine, og kør den til sorbet. Fyld den færdige sorbet i en plastikboks, og sæt den i fryseren, hvor den kan holde sin cremede konsistens i 3-4 dage.
- Hvis sorbeten står længere, begynder den at danne store iskrystaller og blive hård og lidt trist at spise. Skulle det ske, så smelt sorbeten, og frys den på ny i ismaskinen.
- Har du ikke en ismaskine, så frys isen i fryseren, og rør løbende under indfrysningen.
Stegte jordbær
- Vask og rens jordbærrene, og nip blomsten af.
- Skær jordbærrene i halve, så du har en top og en bund.
- Varm en pande op, og sæt jordbærrene på en tør pande med skærefladen nedad, og steg dem i 1-2 minutter, så de bliver “brændte” og får en flot karamelliseret overflade.
- Tag jordbærrene forsigtigt af panden, og læg dem på en tallerken.
Marengs
- Pisk hviderne helt stive med salt, og tilsæt herefter flormelis lidt ad gangen, mens du stadig pisker, indtil du får en stiv og sej marengs.
- Fyld marengsen i en sprøjtepose, og klip et lille hul. Sprøjt små toppe på en tallerken, og brænd dem herefter med en lille gasbrænder. Hvis du ikke har en gasbrænder, så giv dem lidt grill i ovnen.
- Fordel de stegte jordbær imellem marengstoppene på tallerkenerne, og læg en god kugle jordbærsorbet og lidt blomster på toppen.
- Servér med det samme, imens marengsen stadig er lidt lun og isen fast.