Desserter og kager

Tærter med hindbær og blåbær

Friske bær er altid et hit i desserter. Her har vi fyldt hindbær og blåbær i søde bunde og bagt de små tærter gyldne og lune.
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft 12.05.2011
hindbær og blåbær

(6 personer)
225 g kagemel fra Skærtoft Mølle
125 g smør
80 g florsukker
3 æggeblommer
1 spsk koldt vand
Fyld:
125 g hindbær
125 g blåbær
50 g smør
1 spsk kartoffelmel
2 spsk rørsukker
Pensling:
1 æggeblomme
rørsukker

Kør mel, smør og sukker sammen i en foodprocessor, til det er krummer. Tilsæt æggeblommer og vand og kør, til dejen lige samler sig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Pak dejen i film og læg den koldt i 30 minutter. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, 3-4 mm's tykkelse. Udstik 6 runde bunde på ca. 10 cm i diam. Skær et snit i den ene side og læg bundene i en smurt metal-muffinform med plads til seks stk.

Fyld:
Bland hindbær og blåbær i en skål, smelt smørret og bland det i bærrene sammen med kartoffelmel og rørsukker. Fordel fyldet i kagerne.

Saml resten af mørdejen og rul den tyndt ud på samme måde som før og udstik 6 passende 'kagelåg'. Læg låg på kagerne og klem kanterne sammen.

Pensl med æg og drys med rørsukker. Prik 3 huller i midten af hver tærte med en bagepind. Sæt tærterne i en 190° varm ovn og bag dem i 18-20 minutter til de er gyldne.

Server med is, flødeskum eller cremefraiche.

Se flere opskrifter


Rabarber med
shortbread

Mokkafragilité

Let limemousse

: Let limemousse