Desserter og kager

Tiramisuopskrift - den klassiske

Tiramisu er en klassisk italiensk dessert, som med sin bløde mascarponecreme og kaffesmag er den perfekte afslutning på en god middag. Få opskriften på klassisk tiramisu her!
Lene Lykke Hovmand 10.03.2022
Tiramisu med ladyfingers nederst, et tykt lag mascarponecreme ovenpå og drys af kakao øverst. Anrettet i portionsglas.

Tiramisu er en italiensk dessert, som er lavet i alverdens fortolkninger. Men intet slår den klassiske opskrift på tiramisu med mascarponecreme, marsala, espresso og et drys kakao. Med den i baghånden kan du til enhver tid servere en perfekt dessert til mange gæster. Du kan være ganske sikker på, at alle vil elske den, og hvis du også laver en rigtig god kop espresso til, kan den ikke slå fejl.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på klassisk tiramisu med espresso og mascarponecreme

4 personer

Det skal du bruge:

  • 200 g ladyfingers
  • 1½ dl friskbrygget, afkølet espresso
  • kakaopulver

MASCARPONECREME:

  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 150 g flormelis
  • 400 g marcarpone
  • 2-3 spsk. marsala

Sådan laver du klassisk tiramisu:

  1. Begynd med mascarponecremen: Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker i en skål. Pisk æggeblommerne sammen med flormelis i en anden skål til en hvid og luftig masse. Vend først mascarpone og derefter de stiftpiskede æggehvider ned i æggeblommemassen. Smag mascarponecremen til med marsala.
  2. Dyp hurtigt ladyfingers i en kop med afkølet espresso. Fordel de fugtige ladyfingers i bunden af fire glas; læg dem i 2 lag, og skær dem evt. lidt til. Fordel derefter mascarponecremen i glassene. Dæk glassene med husholdningsfilm, og sæt dem i køleskabet, til desserten skal serveres. Drys med sigtet kakaopulver på toppen lige før servering.

Hvad er tiramisu?

Blandt klassiske italienske desserter er tiramisu en af de yngre. Navnet er italiensk, ikke så sært, og betyder ’kvik mig op’ eller ’saml mig op’. Kaffe, sukker, amaretto og friskost – en god lille opkvikker, klar til servering. Mums!

Prøv også en anden italiensk klassiker i ny fortolkning: Panna cotta med acai

Smag også: Tiramisu med mørk chokolade og citron

Få opskriften på en fransk dessertklassiker: Créme brûlée

Få mere inspiration til lækre desserter i galleriet nedenfor: