Desserter og kager

Tiramisu med citron og mørk chokolade

Tiramisu er efterhånden en klassiker på dessertbordet, og her er den serveret i en ekstra frisk version med citron.
af Susanne Palmqvist / Foto Jakob Helbig 15.03.2016
Citronfromage - nem og god dessert!

Den eviggode tiramisu har i denne udgave fået et friskt pift med citron og lidt ekstra knas på toppen i form af lækker mørk chokolade! Prøv denne smagsgode tiramisu, når du får gæster til kaffe.

Smag også: Klassisk tiramisu efter italiensk opskrift

Opskrift på tiramisu med citron

Tid: 20 minutter. Hviletid: 3-4 timer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Antal personer: 4

Det skal du bruge til tiramisu med citron og mørk chokolade

  • 4 spsk. instant kaffepulver
  • 1½ dl vand
  • 4-6 spsk. marsala (hedvin)
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1½ pasteuriserede æggehvide
  • 1 spsk. rørsukker
  • korn af ½ vaniljestang
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl piskefløde
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 1 pakke ladyfingers

Til servering:

  • 50 g mørk chokolade
  • skal af ½ usprøjtet citron

Sådan laver du tiramisu med citron

  1. Opløs kaffepulveret i kogende vand i en skål. Tilsæt marsala, og lad det køle af.
  2. Pisk æggeblommer og sukker i en anden skål, til æggeblommerne er lyse og luftige. Pisk æggehviderne stive i en tredje skål, tilsæt sukker, og pisk igen.
  3. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Rør vaniljekorn og mascarpone i de piskede æggeblommer. Vend forsigtigt æggehviderne i blandingen.
  4. Pisk fløden til let skum, og vend det i æggemassen. Riv citronskallen fint, og vend den sammen med blandingen.
  5. Dyp undersiden af 1 ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen. Læg dem i et fad, så fadets bund er dækket. Smør etlag creme oven på kagerne, og læg endnu et lag kaffedyppede ladyfingers. Gentag proceduren, indtil creme og ladyfingers er brugt op. Sæt desserten på køl.
  6. Servering: Hak chokoladen groft, og riv citronskallen fint. Drys tiramisuen med chokolade og citronskal.