Træstamme med sne

Det skal du bruge: 
Fyld:
1 l vaniljeis (vælg en af høj kvalitet – den må ikke være for blød i konsistensen)
Chokoladekage:
6 æg
140 g rørsukker
50 g kakaopulver
1 tsk. revet usprøjtet appelsinskal
Lidt smør
Marengstopping:
4 æggehvider
200 g sukker
175 ml vand

Sådan laver du træstamme med sne

Opskriften rækker til otte personer.

Trin 1. Fyld: 

  • Læg et stort stykke plastikfolie eller husholdningsfilm på bordpladen.
  • Tag isen ud af emballagen, læg den på filmen, og form den til en aflang rulle. Den skal være ca. 30 cm lang og 5 cm i diameter. 
  • Tag endnu et stykke husholdningsfilm, og pak isen yderligere ind. 
  • Læg den tilbage i fryseren, og lad den blive hård igen – det tager ca. 1 times tid.

Trin 2. Chokoladekage: 

  • Tænd ovnen på 180° varmluft. 
  • Del 6 æg i blommer og hvider. 
  • Kom æggeblommer og sukker i en stor skål, og pisk det sammen med en håndmikser, indtil det har en tyk og cremet konsistens. 
  • Si kakaopulveret over, og rør godt sammen. 
  • Tilsæt revet appelsinskal. 
  • Pisk æggehviderne, til de er stive. 
  • Vend æggehviderne i kakaomassen. 
  • Beklæd en bradepande, der måler ca. 23 x 30 cm, med bagepapir, og smør det med smør. 
  • Hæld dejen ned i. 
  • Bag kagen midt i ovnen i ca. 20 minutter. 
  • Tag kagen ud af ovnen, lad den afkøle, og tag den ud af bradepanden.

Trin 3. 

  • Tag isen ud af fryseren, og pak den ud af folien.
  • Placér isen i midten af kagen.
  • Rul siderne af kagen, så de omslutter isen, og rul forsigtigt kagen om sig selv med samlingen nederst.

  • Skær enderne af.
  • Dæk kagen med bagepapir, og læg den i fryseren i mindst 4 timer (eller op til 1 uge).

Trin 4. Marengstopping:

  • Lav toppingen ca. 20 minutter før servering.
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem i hviderne.
  • Kom sukker og vand på en pande, og bring det i kog.
  • Kog, indtil sukkeret rammer 115° – brug et sukkertermometer.
  • Pisk hviderne ved høj hastighed, imens den varme sukkersirup hældes i. Marengsmassen vil begynde at blive tyk og blank efter 5 minutter.
  • Fortsæt med at piske, indtil den kun lige er varm.

Trin 5.

  • Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med en stjerneåbning på 1½ cm.
  • Pres marengsfyldet i lange baner langs rullen og rundt om enden.

Trin 6: 

  • Brun marengsen med en gasbrænder, og servér med det samme.