Desserter og kager

Vaniljekranse med intens vaniljesmag

Det siger sig selv, at vaniljekranse skal smage af vanilje, men de her vaniljekranse smager lidt mere af vanilje end de andre.
af Mai Knauer / Foto: Line Thit Klein 6.10.2016
Vaniljekranse med pinjekerner og vaniljekorn

Vaniljekranse er noget af det helt traditionelle bagværk i julen, og alle elsker både duften og smagen af vaniljen. Derfor har vi lavet en version med masse af vaniljekorn, der giver en intens vaniljesmag, og en god håndfuld pinjekerner, der sørger for, at vaniljekransene samtidig er sprøde uden at være tørre. Resultatet er en svampet midte fyldt med den gode vaniljesmag og et sprødt ydre.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også Mette Blomsterbergs opskrift på vaniljekranse her!

Opskrift på vaniljekranse med intens vaniljesmag

Ingredienser:
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 125 g sukker
  • 200 hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 75 g pinjekerner
  • 200 g smør
  • 1 æg

Bag også: Ekstra store vaniljekranse

Sådan laver du vaniljekranse:

  1. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og bland dem sammen med vaniljesukker og sukker.
  2. Bland hvedemel og mandelmel sammen i en skål. Hak pinjekernerne fint.
  3. Hæld hvedemel og mandelmel i en foodprocessor, og blend det sammen med smørret, der er skåret i skiver.
  4. Hæld ægget i, saml dejen, og læg den i en skål sammen med vaniljeblandingen og de hakkede pinjekerner.
  5. Hæld det hele i en sprøjtepose med en stjernetylle, og sprøjt 40 vaniljekranse ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Bag dem i ovnen på 200° i 6-8 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på pladen, inden de bliver lagt i kagedåser.

Her er de andre julegodter, du skal HUSKE at smage: