WEEKEND BITES | Havremuffins med kanelfrosting
December betyder julehygge - og masser af hjemmebag, der får hele huset at dufte af jul! Servér disse fløjsbløde havremuffins toppet med kanel til af julens mange festlige begivenheder.
Havremuffins med kanelfrosting
Portion: 8-10 minimuffins eller 4 almindelige muffins.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
INGREDIENSER:
- 50 g. glutenfri havregryn
- 20 g. kakaopulver
- 1-2 tsk. kanel
- ½ tsk. natron
- ¼ tsk. fint salt
- 80 g. moden banan (ca. 1 banan)
- 80 g. dadler uden sten
- 20 g. grov peanutbutter
- 15 g. kokosolie/ghee/smør, stuetempereret
- 1-2 æg
- ½ dl. vand
Kanelfrosting
- 25 g. cashewcreme
- 60 g. dadler uden sten og skal
- 2-3 spsk. vand, soya-, mandel- eller havremælk
- 2 tsk. kanel
- 1 knsp. fint salt
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Dadelruller
FREMGANGSMÅDE:
Put alle de tørre ingredienser i en foodprocessor og blend, indtil du opnår en grov mel. Tilføj bananer, dadler, peanutbutter og det valgte fedtstof og blend igen. Pisk æggene i en stor skål og vend dejen forsigtigt i, indtil æggene er jævnt fordelt.
Hæld massen i smurte muffinforme og bag dem i på midterste rille en forvarmet ovn, gerne varmeluft, på 175 grader i 20-25 minutter.
Tilbered kanelfrostingen ved at putte alle ingredienserne i en skål. Blend med en stavblender, indtil du opnår en ensartet creme uden klumper.
Stil frostingen i køleskabet, indtil muffinsene er færdigbagte. Pynt hver muffin med en 1-2 tsk. frosting. Hvis du synes, der skal mere frosting på, så lav en dobbelt portion.
Kan fryses ned i op til 3 uger (uden frosting).
Opskriften er fra bogen 'Sundere kager' af Tanja Thara Aakerlund. Kan købes online HER