WEEKEND BITES | Hindbærdrømme med lakrids og hvid chokolade
Hindbærdrømme med lakrids og hvid chokolade
Tid: 50 minutter.
Bagetid: 10 minutter.
Hviletid: Mindst 4 timer.
Antal: 10 stk.
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat med krabbe, avocado og grønne jordbær
INGREDIENSER:
Kiksebund:
- 200 g Digestivekiks
- 25 g mandler
- 2 spsk. lakridssirup
- 100 g smør
- en metalmuffinform med mindst 10 huller
Hindbærchokolade:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- 2 blade husblas
- 200 g hindbær
- 40 g sukker
- 2 spsk. vand
- 2 tsk. citronsaft
- 200 g hvid chokolade
Hvid chokoladepynt:
- 50 g hvid chokolade
- lidt frysetørret hindbærstøv
- lidt lakridspulver
- en udstikkerform, 5 cm i diameter
Pynt:
- 10 gyldne lakridskugler, fx fra Johan Bülow
- 10 friske hindbær
- 1 dl piskefløde
FREMGANGSMÅDE
1. Kiksebund:
Tænd ovnen på 160°. Kom kiks og mandler i en foodprocessor eller minihakker, og blend dem fint. Hæld kikseblandingen over i en skål, og rør den sammen med lakridssirup og smeltet smør. Fordel kikseblandingen i 10 af hullerne i en metalmuffinform, og tryk dejen ud til kanten, så der dannes 10 små skåle. Bag kikse-bundene i ovnen i 10 minutter. Lad kikse-bundene afkøle helt i formen.
2. Hindbærchokolade:
Læg husblassen i blød i 10 minutter i en skål med koldt vand. Bland hindbær, sukker, vand og citronsaft i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i 5-7 minutter, til konsistensen er som puré. Tag gryden af varmen. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og læg den direkte i den varme hindbærpuré. Rør godt rundt, til husblassen er helt opløst.
3. Hak chokoladen fint, og læg den i en dyb skål. Hæld den varme hindbærpuré over chokoladen ad 2 omgange, og rør energisk med en dejskraber i midten af chokoladen, til massen bliver ensartet.
4. Løft forsigtigt de 10 afkølede kiksebunde ud af muffinformen, og sæt dem på et fad. Fordel hindbærchokoladen i kiksebundene, og sæt kagerne på køl i mindst 4 timer.
5. Hvid chokoladepynt: Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Læg et ark bagepapir oven på et skærebræt, og smør den smeltede chokolade ud i et jævnt lag på papiret. Drys straks med hindbærstøv og lakridspulver, og lad chokoladen størkne, evt. i køleskabet. Stik 10 cirkler ud af chokoladen med en udstikkerform.
6. Pynt hver kage med en chokoladecirkel, en lakridskugle, et hindbær og en lille top letpisket flødeskum (brug en sprøjtepose med stjernetylle).
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Marinerede bær med skyr, vanilje og lime