WEEKEND BITES | Marinerede bær med skyr, vanilje og lime
Marinerede sommerbær med skyr, vanilje og lime
Tid: 20 min. - 6 personer
Ingredienser:
- 250-300 g jordbær
- lidt flydende honning
- saft og skal af 1 usprøjtet
- limefrugt
- lidt frisk mynte eller citronmelisseblade
- 200 g hindbær
Creme:
- 2½ dl skyr
- korn af 1 lille stang vanilje
- fintrevet limeskal
- 1-2 spsk. flormelis
- 1 dl piskefløde
Pynt:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- frysetørrede hindbær
- frisk mynte eller citronmelisse
LÆS OGSÅ: Smoothie: 3 lækre opskrifter med skyr
Fremgangsmåde:
Rør skyr sammen med vaniljekorn, limeskal og flormelis. Pisk fløden til let skum, og vend det i. Smag cremen til – den skal være lidt sød.
Rens jordbærrene, og skær dem i kvarter. Bland honning, limesaft og fintrevet limeskal med lidt finthakket krydderurt. Dryp det over jordbærrene.
Læg lidt jordbær og hindbær i små portionsglas, kom creme ovenpå, derefter bær og creme igen. Pynt med friske bær, lidt krydderurt og et drys knuste frysetørrede hindbær.
Tip! Cremen kan laves 1 time før, og jordbærrene kan marineres på forhånd, men læg desserten i glad så sent som muligt.
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Fromage med granatæblekerner og mandelsplitter