Desserter
Desserter og kager
WEEKEND BITES | Fromage med granatæblekerner og mandelsplitter
Lækker, luftig og cremet fromage lavet på det sunde skyr - et godt alternativ, når desserten skal være lidt sundere. Få opskriften her.
Shirley Nordenskiold
16.06.2016
I denne opskrift er ymeren er skiftet ud med skyr, som har et lavere indhold af fedt og samtidig er rig på proteiner. Få opskriften herunder.
LÆS OGSÅ: WEEKEND BREAKFAST KIT | De kolde drikke
Skyrfromage med granatæblekerner og ristede mandelsplitter
Tid: 25 minutter. Afkøling: Mindst 3 timer.
Antal personer: 4-6 (afhængigt af størrelsen på glassene).
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Ingredienser:
- 3 blade husblas
- korn af 1 vaniljestang
- 400 g skyr
- 45 g lys agavesirup
- 2 dl piskefløde
- 1 granatæble
- 50 g mandelsplitter
Fremgangsmåde:
- Læg de 3 blade husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
- Rør vaniljekorn sammen med skyr og agave-sirup i en skål.
- Hæld 1 dl piskefløde i en skål, og pisk den til skum med en elpisker. Hæld 1 dl piskefløde i en lille gryde, og varm den op til kogepunktet. Tag straks gryden af varmen. Vrid husblas fri for vand, og læg den direkte i den varme fløde. Rør kraftigt, til husblassen er helt opløst i fløden.
- Tag ca. 2 spsk. af skyrblandingen, og rør den ud i den varme fløde-husblas-blanding, så den afkøles en smule. Hæld denne blanding over i resten af skyrblandingen, og rør sammen til en jævn creme. Vend forsigtigt flødeskummet i til sidst. Fordel skyrfromagen i 4-6 små portionsglas, og sæt dem på køl i mindst 3 timer.
- Massér granatæblerne, og halvér dem. Hold dem over en skål, og bank hårdt på skallen med en stor ske, så de spiselige røde kerner falder ud. Pil resten af kernerne ud, fjern de hvide hinder, og sigt saften fra.
- Rist mandelsplitterne gyldne på en tør pande. Anret granatæblekerner og mandelsplitter oven på skyrfromagen lige inden servering.
Læs også: 7 gode grunde til at spise granatæble
Se fremgangsmåden trin for trin i galleriet