Drikke

5 fejl, du begår, når du drikker vin

Undgå de her fem fejl, og få det bedste ud af din vin.
Anne-Sophie Uldall Petersen_2 7.09.2017
Fejl, du begår, når du drikker vin

Drikker du kun rødvin til steaks, og undgår du for alt i verden salgsmanden i vinafdelingen, når du er ude at handle? Det skal du måske for fremtiden lave om på. IN har samlet fem fejl, du sikkert begår, når du drikker vin.

5 fejl, du begår, når du drikker vin:

Du holder forkert på dit glas
Du skal holde din vinglas på stilken, og det er der en grund til. Når du holder på stilken, varmer du ikke glasset op, og således holder vinen den korrekte temperatur.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du fylder glasset helt op
Selv om et stort glas vin er lige, hvad du har brug for, så begår du en fejl, når du fylder glasset for meget op. Hvis der er vin til kanten, kan du ikke slynge vinen rundt i glasset – hvilket den faktisk har godt af, fordi bevægelsen frigiver vinens aromaer.

LÆS OGSÅ: 7 overraskende facts om rosévin

Du beder ikke om hjælp, når du køber vin
Smag i vin er helt individuelt, og det er slet ikke sikkert, at du bryder dig om den vin, der har vundet en smagstest eller er fra den vingård, som din veninde godt kan lide. Hvis du beder om hjælp ved vinhylderne, kan du beskrive, hvilke vine du normalt foretrækker og på den måde komme hjem med en, du rent faktisk kan lide.

Du tør ikke bryde reglerne
”Man drikker rødvin til bøffer”, ”Fisk og skaldyr går bedst sammen med hvidvin”… Du kender helt sikkert vin-traditionerne, men du behøver ikke følge dem slavisk. Tun passer eksempelvis glimrende sammen med en let rødvin, og du kan også drikke en tør hvidvin til din steak. Eksperimentér med kombinationerne, og find nye favorit-parringer.

Du opbevarer din vin forkert
I butikkerne står flaskerne på rad og række langs supermarkedshylderne, og det er måske også sådan, du opbevarer din vin derhjemme. Men den bedste måde at opbevare vin på er faktisk på langs et mørkt og køligt sted.