Æbletoddy med rom
Camilla Plum har sammensat en julemenu med inspiration fra hendes barndomsrejser i juletiden. Her får du opskriften på æbletoddy med rom.
(4 personer)
1 l æblesaft eller æblemost
1 dl brun rom
50 g rørsukker
¼ fl ækket vaniljestang, skåret i tynde skrå stykker
3 stjerneanis
saft af ½ citron
tyndt skrællet skal af citronen
1 tsk kardemommefrø
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Tag mængden af sukker og citron med et gran salt. Juster hvis saften er enten meget sur eller sød.
Hæld alt undtagen rom i en gryde og varm op. Lad det trække et par timer, gerne til næste dag.
Ved serveringen varmes op igen til lige under kogepunktet, hæld rommen i og drik det meget varmt.
Man kan stikke en cassiakanelstang i hvert glas for både syn og smags skyld. Men kanelen må ikke trække i drikken, for det overdøver den ret elegante smag.