Aperol Spritz - den italienske klassiker!
Italienerne elsker den, og det gør vi danskere såmænd også. Aperol Spritz.
Den italienske drink har fået et voldsomt comeback de senere år, og den er perfekt som aperitif eller som en kølig sommerdrink på en hed dag.
LÆS OGSÅ: Sådan laver du Sangria
Aperol Spritz - som aperitif eller sommerdrink
I dag kan du nærmest ikke kigge på et drinkskort, uden at få øje på den orange sag. Og det er ikke svært at forstå.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
En Aperol Spritz kombinerer det søde med det bitre, og så får den tørre, italienske, mousserende vin, Prosecco, drinken til at være frisk og boblende. Den orange farve gør drinken ekstra smuk at se på.
SE OGSÅ: Få den bedste opskrift på gin og tonic her!
Historien bag Aperol Spritz
Det er det italienske brødrepar Luigi og Silvio Barbieri, der står bag likøren Aperol. Målet var at lave en mild likør, og i året 1919 stod den endelig klar. En orange, bitter likør med 11 procent alkohol i sig.
Selve drinken Aperol Spritz brød for alvor igennem i 60'erne, da en TV-reklame kørte over skærmen. Drinken er populær i hele Italien, og du kan endda finde forskellige udgaver af den rundt omkring i landet.
Opskrift på Aperol Spritz
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave Aperol Spritz
- 4 dl Aperol
- 6 dl prosecco
- 2 håndfulde isterninger
- 2 dl danskvand
- 1 fersken (til pynt)
Sådan laver du en Aperol Spritz
- Bland Aperol og Prosecco med isterninger. Rør rundt.
- Tilsæt danskvand.
- Skær ferskenen i skiver, og læg i glassene.
- Servér straks.
TIP! Start med at hælde is, Prosecco og Aperol i glasset. Top herefter med danskvand. På den måde undgår du, at Aperolen sætter sig i bunden.