Drinks & Cocktails

Cocktail med friske figner

Tekst og 11.09.2021
foto: Skovdalnordic.com.
En sød sirup af figner og et syrligt strejf fra granatæblekerner er et forfriskende twist til den traditionelle gin & tonic. Byd dine gæster velkommen med denne opskrift!

Sirup

  • 4 friske figner
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

Cocktail

  • Isterninger
  • 2 1/2 cl gin
  • 4 dl tonic
  • 100 g granatæblekerner
  • 1 figen til pynt

Selvom man sjældent går galt i byen med en klassisk gin & tonic, anbefaler vi alligvel, at du kaster dig ud i denne version. Imponér dine gæster med en hjemmelavet sirup af figner, som tilføjer et sødt strejf.

Sådan laver du en figencocktail

Sirup:

  • Skær fignerne i kvarter, kom dem i en lille gryde med sukker og vand, og bring i kog. 
  • Når fignerne har kogt et par minutter, skrufer du ned for blusset og lader dem simre i 6 minutter. 
  • Rør Undervejs. 
  • Lad blandingen køle af, si den, og brug siruppen til cocktails. 

Cocktails:

  • Fordel siruppen i 6 afkølede glas. 
  • Tilsæt is, gin, tonic og granatæblekerner. 
  • Smag evt. til med mere skin. 
  • Skær figenen i både, stik dem på pinde, og pynt hver cocktail med dem. 
  Selvom man sjældent går galt i byen med en klassisk gin & tonic, anbefaler vi alligvel, at du kaster dig ud i denne version. Imponér dine gæster med en hjemmelavet sirup af figner, som tilføjer et sødt strejf til både smag og udseende.