Drikke

Forfriskende isthe med Darjeeling og hyldeblomst

Forkæl dig selv og dine gæster med et glas af 'theens champagne' - en smagfuld og sommerfrisk isthe på Darjeeling the og hyldeblomst
af Cecilie Rubini 18.06.2014

Darjeeling-the bliver kaldt for "theens champagne" og det er slet ikke så mærkeligt. Den indiske the er både sjælden og eksklusiv, da den kun dyrkes i 85 haver, alle i Darjeeling i Indien. Den søde og fyldige smag gør den til en perfekt sommerdrik, der kan nydes både varm og kold.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Lav din egen bær-smoothie

Du har måske allerede forsøgt dig med hjemmelavet isthe, men du ved måske ikke, at det kræver en såkaldt 'chok-nedkøling' hvilket betyder at den varme the skal hældes over is og nedkøles hurtigst muligt for at bevare den fyldige smag og de mange antioxidanter, der findes i den indiske Darjeeling the.

Se også: Opskrift på iskaffe

Opskrift på Darjeeling First Flush sommerdrik

10 tsk. Darjeeling first flush
1 liter vand
½- 1 dl koncentreret økologisk hyldeblomstsaft
Evt. rørsukker, hvis drikken skal være sødere. I så fald tilsættes rørsukkeret mens teen trækker.

Vandet bringes i kog og hældes over thebladene. Lad theen trække i 7 minutter. Hyldeblomstsaften tilsættes, og der røres rundt. Theen chok-nedkøles direkte over masser af isterninger. Hældes i smukke champagneglas og serveres på en varm sommerdag. Perfekt som velkomstdrink, der både kan nydes af børn og voksne.

Opskrift bragt af Perchs Thehandel: perchs.dk