Drikke

Hvem kan vi takke for rosé-champagnen? – en kvinde naturligvis!

For 200 år siden var en fransk kvinde utilfreds med den måde, rosé-champagne blev produceret på. Så hun tog sagen i egen hånd, og du kan takke hende for den rosé-champagne, du kender i dag.
af Anne-Sophie Uldall Petersen - foto AOP 19.06.2018
Rosé-champagne blev opfundet for 200 år siden

Da den blot 27-årige Barbe Clicquot Ponsardin overtog det familieejede champagnehus, var der tradition for at lave rosé-champagne ved at tilføje en hyldebærblanding til champagne. Barbe Cliquot var ikke imponeret.

Hun tog derfor sagen i egen hånd og skabte i 1818 den første ”rosé d’assemenblage” ved at blande sin egen foretrukne rødvin i Bouzy-regionen i Champagne-distriktet med husets traditionelle blend. Resultatet blev Veuve Clicquot Rosé – den første moderne rosé-champagne.

Læs også: Opskrift på rosévin med Aperol-sorbet

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Med foråret i sigte, findes der næsten ingen bedre anledning, end til at nyde et glas eller tre…

Rosé-champagne blev opfundet for 200 år siden
Veuve Clicquot Rosé, vejledende udsalgspris 459 kr.Kan købes hos velassorterede vin- og spiritusforhandlere

Og rosé-champagnen er i øvrigt ikke den eneste champagne-opfindelse, Barbe Clicquot står bag. To år forinden havde hun nemlig skabt en særlig slags champagne-reol – det såkaldte riddling-bord, hvor flaskerne blev placeret med halsen nedad og langsomt drejet, så gæren kunne lægge sig og blive trukket ud. Resultatet? En krystalklar champagne.

Læs også: 7 overraskende facts om rosévin