Drikke
Drikke
Opskrift på nem blommesaft med vanilje og appelsin
Ved at sylte og fermentere råvarer kan du gemme nogle af sommerens bedste smage. Find opskriften på sød blommesaft her.
af Susanne Palmqvist. Redigeret til web / FOTO Anders Schønnemann
10.08.2020
Blommer kan både være søde og syrlige, og de kan bruges på mange forskellige måder.
Her er blommerne brugt i en sød blommesaft med appelsin og vanilje.
Blommesaften kan drikkes fortyndet med vand og isterninger, eller du kan blande den med
kold tør hvidvin til en aperitif.
SE OGSÅ: Rabarbersaft
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift på blommesaft
1 liter ufortyndet
Det skal du bruge for at lave blommesaft
- 1 kg blommer
- Saft af 2 friskpressede appelsiner
- Ca. 5 dl vand
- 1 vaniljestang klippet i stykker
- 450 g lyst rørsukker
Sådan laver du blommesaft
- Skær blommekødet fri af stenen, og kom det i en stor gryde med appelsinsaft, vaniljestang og vand. Lad det småkoge under låg i 30-45 minutter, til frugten er helt mør.
- Si massen gennem et opvredet rent viskestykke i en sigte over en skål i nogle timer, gerne natten over. Mas eller rør ikke i frugten, men lad den bare dryppe helt tør. Der bliver 8-9 dl siet saft.
- Kom det i en ren gryde, og kog op igen med rørsukkeret. Lad det småkoge i 5 minutter.
- Kom saften på rene, skoldede flasker med en tragt.
- Køl saften af, og opbevar den i køleskab, da der hverken er konserveringsmiddel eller nok sukker i.
SE OGSÅ: Hjemmelavet hyldeblomstsaft