Drikke

Sådan skal du drikke vin i varmen

Det er sommer og sol, og det betyder kold rosé under solens varme stråler. Men hvordan nyder du bedst din vin her i sommervarmen? Få svaret her.
af Christiane Vejlø – foto AOP 15.08.2018
Sådan skal du drikke vin i varmen, den rette temperatur på vin

Det er almenkendt, at vin bør serveres ved den rette temperatur for at give en optimal smagsoplevelse og for at få alle vinens nuancer med. Så mens sommersolen skinner, og vinglassene klirrer i godt selskab, kan man undre sig: Har den mon den rette temperatur, og hvad er den ‘rette’ temperatur egentligt?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det kan vintermometeret Kelvin K2 svare på. Placeret rundt om flasken og via den tilhørende app med samme navn får du besked, når vinen har nået den perfekte temperatur.

Derudover indeholder appen information om mere end 200 forskellige typer vin, smagssammensætninger og meget mere – så med den ved hånden kan du hurtigt gå hen og blive lidt af en ekspert.

LÆS OGSÅ: 5 fejl, du begår når du drikker vin

Det intelligente vintermometer fås fra 320 kr. hos for eksempel avxperten.dk

Hvad er den rette temperatur?

Det er en skrøne, at rødvin skal serveres ved stuetemperatur – faktisk er den som regel bedst på en temperatur mellem 14-16 grader. Hvide- og rosévine gør sig bedst mellem 5 og 10 grader, og de mousserende smager bedst ved 6 grader. Portvine og lignende gør sig bedst ved 16 grader.

Når det er sagt, skal man selvfølgelig temperere vinen efter egen præference.

Christiane Vejlø
Christiane Vejlø er en af Danmarks stærkeste profiler, når det handler om den teknologi, vi omgiver os med i hverdagen. Hun er trendforsker i virksomheden Elektronista Media, som rådgiver erhvervslivet i den digitale fremtid. Derudover er hun vært på Radio24syv-programmet ‘Elektronista’. Du kan følge Christiane på @elektronista på Instagram og elektronista.dk

LÆS OGSÅ: Sacre bleu! Nu kan du få blå vin