Drikke

Sommerens bedste grillvine

Vinen til grillmaden skal kunne spille op til både krydderier, fisk og kød. Vinpanelet har testet 20 af årets robuste sommervine og præsenterer de bedste grillvine fra seks forskellige lande.
af Erik Morsing og Anders Grøndahl, Foto: www.Djenner.dk 29.04.2011

En grillmiddag kan være krævende for en vin. Ud over at fisk og kød jo ofte kræver helt forskellige vine, så er der også stor forskel på kød, pølser og marinader og dermed også på, hvilke egenskaber vinen skal have for at blive den perfekte ledsager til grillmad.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Denne gang satte vi os for at finde 12 gode vine, som vi kan anbefale til sommerens grillmiddage. I de fleste tilfælde kommer vi også med en anbefaling af, hvilke typer grillmad de er særlig gode til. Smagningen blev afviklet i to omgange.

Først blev 20 favoritter udvalgt af en brutto-liste på knap 50 vine. De 20 vine blev serveret blindt for vinpanelet. Resultatet blev ni rødvine og tre rosévine, der alle er gode allround- vine, men som også rummer hver sine specialer.

Rosé i finalen
To af de tre rosévine, der nåede finalen, er nok de eneste deciderede fiskevine, men ellers er der god bredde i alle vinene. Nogle af vinene opnåede kun tre stjerner, hvilket måske ikke antyder verdensklase, men det skal i høj grad ses som panelets anerkendelse af,at her er en vin, hvor de grundlæggende kvaliteter er i orden.

Sådan bedømmer vi

***** Topvin (excellent)
**** Storartet
*** Udmærket
** Acceptabel
* Skuffende

+ Godt køb - For dyr
* Ved køb af seks fl asker. Stykpris 69,50 kr.
** Ved køb af seks fl asker. Stykpris er 79 kr.
*** Ved køb af 12 fl asker.

Har man for eksempel en forkærlighed for chilenske vine, vil man måske sætte særlig pris på Lapostolle, der løfter sig betydelig over gennemsnittet af vine fra den del af vinverdenen. Fans af Chile-vine vil måske sætte ekstra pris på denne vin frem for en italiensk eller en fransk i samme prisklasse.

På samme måde er Kaiken også en af de bedre vine, panelet har smagt fra Argentina. Ikke mindre end seks forskellige lande er repræsenteret, så der skulle være noget for enhver smag.